КВІ
Середа
24
12:03

Сергій Кузьміних: ​COVID-19 - Ситуація вимагає від кожного чіткого усвідомлення реальних загроз та шляхів убезпечення себе, своїх рідних та колег

Народний депутат України Сергій Кузьміних на своїй сторінці у ФБ закликав українців бути відповідальними і обачними за нових епідеміологічних загроз та тих, хто самотужки не може вирішити проблему, яка становить загрозу життю, звертатися на номер його особистого телефону.

«Станом на 15 жовтня 2020 року найбільший спалах COVID-19 аналітики фіксують у семи областях: Харківській, Сумській, Хмельницькій, Тернопільській, Полтавській, Рівненській та Житомирській області. За два тижні у цих регіонах ситуація для медичної системи цих регіонів може стати критичною.


З понеділка в Україні почне діяти нове епідемічне зонування щодо поширення коронавірусу. Місто Коростень, Коростенський, Лугинський, Любарський, Черняхівський та Чуднівський райони Житомирської області - у "червоній" зоні.


Уже сьогодні кількість ліжкомісць у двох житомирських лікарнях збільшили до 350, але вони вже заповнені майже на 80 %. Збільшується кількість хворих з важким перебігом хвороби.


Щоб уникнути найгіршого сценарію розвитку подій, потрібно кожному усвідомити рівень безпеки і дотримуватися протиепідемічних заходів. Важливо чітко усвідомлювати алгоритм дій у разі виникнення симптомів захворювання.


Якщо у вас виникли проблеми щодо отримання консультації сімейного лікаря чи госпіталізації у разі ситуації, що несе загрозу життю, якщо ви маєте інформацію про злісне порушення умов карантину, телефонуйте мені особисто +38 096 184 21 10 Разом будемо вирішувати проблему. Бережіть себе і будьте відповідальними!».


Ще раніше Сергій Кузьміних повідомив про те, що понад місяць Житомирська Центральна районна лікарня не може вирішити питання з закупівлею апарату ШВЛ, гроші на який виділено, що є неприпустимим за нинішньої ситуації, коли кількість важких хворих щодня зростає.


«Епідемія #COVID -19 ставить перед українським суспільством серйозні виклики і спонукає працювати в особливих умовах – і представників влади, і медичних працівників, та й усіх громадян. Це умови, коли потрібно приймати швидкі і правильні рішення у найскладніших ситуаціях, щоб максимально зменшити показник людських втрат. Сьогодні часто чуємо про брак коштів, про неспроможність влади оперативно реагувати на запити суспільства. Втім, не завжди наші проблеми – через дефіцит фінансування.


Понад місяць тому за мого сприяння було виділено 1 млн 200 тис грн. на придбання апарату ШВЛ в КНП «Центральна районна лікарня» Житомирської райради. Парламент, як відомо, дозволив в умовах пандемії, проводити закупівлю медичного обладнання без проведення тендерів, аби максимально прискорити цей процес. Адже це питання людського життя. Учора завітав до лікарні, аби з’ясувати на місці, якою є ситуація з медичним обладнанням. І був дуже і неприємно здивований – апарату ШВЛ, який лікарні вкрай необхідний, все ще не закуплено. Чому – чітких пояснень від головного лікаря не отримав.


Натомість для мене ситуація зрозуміла – безвідповідальність керівництва лікарні! Скаржитися на брак коштів і оперативно їх освоювати – різні речі.


Вимагаю у керівників профільного департаменту, райради взяти питання під контроль», - наголошує народний депутат.

Вчора

Сторінки:
Нагору