БЕР
П'ятниця
29
07:08

​Депутат облради Жабокрицький погрожував працівникам Держекоінспекції та «кришує» незаконний кар’єр, – нардепи «Слуги народу»

Народні депутати від фракції «Слуга народу» Тетяна Грищенко, Сергій Кузьміних, Богдан Кицак, Дмитро Костюк, Ігор Герасименко та Арсеній Пушкаренко звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедіктової та голови Національної поліції Ігоря Клименка щодо протиправних дій депутата Житомирської обласної ради Євгена Жабокрицького.

15 травня 2020-го року він погрожував звільненням та фізичною розправою співробітникам Державної екологічної інспекції, які намагалися припинити незаконну роботу Попільнянського спецкар’єру. Про це з трибуни прес-пойнту Верховної Ради України заявив народний депутат Арсеній Пушкаренко.


«Депутат обласної ради Жабокрицький Євген Вікторович перешкоджав інспекторам Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснювати позапланову перевірку кар’єру, який працював незаконно. Співробітники Держекоінспекції викликали на місце події поліцію, щоб правоохоронці вжили заходів і забезпечили проведення законної перевірки. Пан Жабокрицький погрожував звільнити інспекторів, їхніх керівників, а також залякував фізичною розправою», – розповів деталі інциденту Арсеній Пушкаренко.


Як йдеться в депутатському зверненні до Генпрокурора та голови Нацполіції, під час спілкування зі співробітниками Державної екологічної інспекції та Національної поліції Жабокрицький не лише принижував гідність державних службовців при виконанні посадових обов’язків, а й «хвалився» покровительством голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка.

Депутат обласної ради Жабокрицький Євген Вікторович


«Всіляко принижуючи честь та гідність інспекторів, Жабокрицький прикривався своїми зв’язками з головою Обласної державної адміністрації Бунечком В.І. та акцентував увагу присутніх на тому, що голова ОДА – його близький товариш, і всі, хто стане на його шляху, будуть звільнені з роботи та матимуть подальші проблеми з правоохоронними органами. З власних джерел нам стало відомо, що депутат Жабокрицький Є.В., так би мовити, «кришує» незаконну діяльність ПАТ «Попільнянський спецкар’єр», оскільки матеріали, які вивозяться з кар’єру без відповідних документів, у тому числі – безоплатно, – використовуються ним для будівництва АЗС, власником якої він є», – йдеться в офіційному зверненні народних депутатів від фракції «Слуга народу».


Арсеній Пушкаренко з трибуни прес-пойнту Верховної Ради висловив власне обурення ситуацією, що склалася навколо незаконного видобутку корисних копалин на ПАТ «Попільнянський спецкар’єр».


«У мене питання – що сьогодні відбувається в Житомирській області? Що собі дозволяють депутати обласної ради? На якій підставі вони використовують ім’я і прикриваються головою Обласної державної адміністрації паном Бунечком? Я сподіваюся, що Попільнянський спецкар’єр, який продовжує свою незаконну діяльність (це зафіксовано працівниками Державної екологічної інспекції і Національної поліції), буде закрито. А депутати всіх обласних рад не будуть собі дозволяти так поводитись щодо посадових осіб або будь-якого громадянина України. Перед законом всі рівні», – висловив впевненість Арсеній Пушкаренко.


У своєму депутатському зверненні до Генерального прокурора та голови Нацполіції народні депутати від фракції «Слуга народу» констатували, що дії Євгена Жабокрицького можуть містити ознаки злочину, передбаченого статтею 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок), статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем) та статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України.


Враховуючи вищенаведене, депутати просять Генпрокурора та голову Нацполіції провести ретельну перевірку наведених фактів щодо протиправних дій Євгена Жабокрицького, відкрити кримінальне провадження та розпочати досудове розслідування обставин інциденту.

Вчора

Сторінки:
Нагору