БЕР
П'ятниця
29
07:54

​Юрій Павленко: Країні не потрібен бунт. Потрібні дострокові парламентські вибори і зміна курсу

На цьому акцентував народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко під час зустрічі з журналістами у Житомирі.

"Люди вкрай невдоволені ситуацією в країні. Зокрема, про це свідчать оприлюднені в ЗМІ дані опитування Центру соціальних досліджень "Софія". Наразі посилюється тривога щодо ситуації на Донбасі. Люди більше не вірять у те, що нинішня влада зможе гарантувати їх права, забезпечити нормальні умови життя і соціальний захист. Все більше громадян говорять, що при жодних обставинах не підтримають на виборах партію влади. Як результат, політики і політичні партії, які сьогодні знаходяться у владі, катастрофічно втрачають свою популярність", - зазначив Юрій Павленко.

Центр соціальних досліджень "Софія" з 1 по 13 листопада 2016 року провів опитування населення у всіх адміністративних областях України, яке показало, що українські громадяни негативно оцінюють розвиток ситуації в країні. Переважна більшість (72,5 %) опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку. Найчастіше респонденти вказували такі проблеми: ціни на споживчі товари (вказали 63,5% опитаних), тарифи на комунальні послуги (50,3 %), війна на Донбасі (41,6 %), корупція (36,1 %), пенсії та зарплати (32,2 %), безробіття (28,0 %).

"Опитування показало, що, якби вибори відбулися найближчої неділі, то серед опитаних обов'язково взяли б участь у голосуванні 41,2 %. А ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК знаходиться у першій трійці за підтримкою електорату із майже 9 % голосів. Загалом, на тлі останніх подій в країні, популярність та число прихильників ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ помітно зростає, оскільки наша політична сила є реальною альтернативою нинішній владі", - сказав Павленко.

Політик переконаний, що влада розуміє слабкість своїх позицій. Провал внутрішьо- і зовнішньополітичного курсу стає все більш очевидним і для українського суспільства, і для міжнародних партнерів. Отож, вірогідність позачергових виборів зростає.

"Мільйони українців готові підтримати акції протесту проти підвищення цін і зростання тарифів. Але країні не потрібен бунт. Потрібні дострокові парламентські вибори і зміна курсу. Потрібні закони і правильні рішення. Потрібен мир і інвестиції. А в країні, де влада постійно провокує бунт, не може бути розвитку. Необхідно вибирати форми мирного протесту, законні методи вираження своєї позиції", - підсумував Юрій Павленко.

Вчора

Сторінки:
Нагору