БЕР
П'ятниця
29
08:48

Анатолій Мелашенко: Лише шляхом діалогу та розумного компромісу можна припинити війну і зупинити людські жертви

​На цьому наголосив голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Житомирській обласній раді Анатолій Мелашенко, коментуючи на прохання журналістів позицію своїх колег по фракції щодо бачення шляхів зупинення збройного конфлікту на сході країни.

«Конфлікт на сході України триває вже майже три роки. За цей час жертвами бойових дій стали більше 10-ти тисяч чоловік. Десятки тисяч отримали поранення. Мільйони українських громадян опинилися в зоні збройного конфлікту і сотні тисяч стали вимушеними переселенцями. Житомирщина – регіон, який несе одні з найтяжчих людських втрат від бойових дій на сході країни. Крім того війна підриває і без того знекровлену непрофесійними діями влади економіку, виснажує бюджет», - акцентував політик.

«З перших днів конфлікту ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК виступає за мирне врегулювання протиріч. Ми вважаємо, що шляхом діалогу і розумного компромісу можна припинити війну, зупинити людські жертви, подальше руйнування і розграбування нашої країни. Це позиція не лише депутатів нашої фракції, а й переважної більшості населення області. Люди втомилися від війни, бідності, ненависті. І те, що ініційована народним депутатом, головою Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрієм Павленком акція «Діти Житомирщини – дітям Донбасу» знайшла дуже широку підтримку у жителів усіх куточків області – тому підтвердження», - підкреслив Анатолій Мелашенко.

Маленькі жителі нашої країни, які своїми руками виготовляють новорічні подарунки для своїх ровесників, показують приклад політикам, як потрібно вирішувати питання війни і миру.

«Необхідно негайно організувати широкий суспільний діалог в Україні. Потрібно обговорювати всі гострі проблеми, які розділяють українське суспільство. Обговорювати, в тому числі, реформу Конституції. Ключову роль в цьому має відігравати парламент», - резюмував Анатолій Мелашенко.

Вчора

Сторінки:
Нагору