КВІ
Четвер
25
02:31

​Людмила Зубко на посаді мера запровадить страхування вчителів від коронавірусу

Вчителі зараз перебувають у зоні ризику, тому їх потрібно застрахувати, в тому числі від Covid-19, за кошти міського бюджету. З такою ініціативою виступила кандидатка на посаду міського голови Житомира від партії "Європейська Солідарність" Людмила Зубко в ефірі телеканал СК1.

Для ефективного страхування вона пропонує взяти у партнери іноземну компанію. Зубко запропонувала заключати зі страховою компанією договори "Страхування здоров’я вчителів", які включатимуть, крім переліку з близько 70-ти захворювань, ще й лікування від коронавірусу.


За словами Зубко, це стане одним з пріоритетів для неї на посаді мера Житомира.


"Такий страховий пакет коштує приблизно 2000 гривень. Ми маємо сьогодні 4,5 тис. наших педагогів. Тобто на рік це 9 млн грн. Це не такі великі гроші, але вони дають можливість бути захищеними нашим вчителям", - зазначила кандидатка в міські голови Житомира.


Зубко висловила здивування позицією голови Житомирської ОДА, який нещодавно на брифінгу заявив, що через проблеми з бюджетом не вистачає коштів для виплати зарплат працівникам бюджетної сфери.


"Гроші з коронавірусного фонду зараз закатуються в асфальт, в ремонт доріг. Нас знову змушують голосувати за асфальт. Я наполягаю на тому, що треба правильно виставляти пріоритети. Я переконана, що сьогодні першочергове фінансування має йти на важливі для людей галузі - освіту, медицину та соціальний захист. І це те, чим я буду займатися на посаді міського голови Житомира. Спершу люди, їхня безпека, потім асфальт", - наголосила кандидатка у мери Житомира від "ЄС".


У програмному документі "Маніфест успішного міста для людей", з яким Людмила Зубко йде на вибори мера, розділ "Турбота про людей" зазначений першим. Тому що головним пріоритетом, на її переконання, має стати допомога людям.

Вчора

Сторінки:
Нагору