БЕР
П'ятниця
29
10:44

​Людмила Зубко у серії коротких відео пояснила, як подбати про інфекційну безпеку школярів

Як правильно зустріти дітей, розсадити по класах, максимально убезпечити школярів та вчителів від коронавірусу та інших респіраторних інфекцій – про це йдеться у серії відеороликів, які записала підприємиця та ініціаторка проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» Людмила Зубко.

Вона переконана, що коли йдеться про здоров’я дітей – дрібниць не існує. Водночас допомагає розібратися, що насправді необхідно робити для мінімізації інфекційних ризиків, а які заходи, як-от носіння школярами рукавичок, абсолютно зайві.


Всі озвучені в роликах поради базуються на рекомендаціях міжнародно сертифікованих епідеміологів – Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC). Саме вони, разом із Людмилою Зубко та всією командою проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» розробили «Протоколи загальноосвітнього навчального закладу на період обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією COVID-19».


В першому опублікованому ролику Людмила Зубко розказує, як правильно зустрічати дітей на початку дня і що робити у випадку появи симптомів захворювання.


В другому ролику пояснюється, як треба облаштувати класи.


У третьому ролику йдеться про те, як у школах організувати якісне прибирання та дезінфекцію.


Четвертий ролик пояснює, як налагодити процес харчування в умовах пандемії.


«Ми зіткнулися з ситуацією, коли суперечлива інформація про організацію навчання в нових умовах іде від самої влади. Створення безпечного середовища у школах має базуватися на фахових знаннях і здоровому глузді. Саме тому у рамках ініційованого нами проєкту "Альтернатива є – безпечна школа" ми чи не єдині в Україні, хто наочно і в деталях показує усі тонкощі організації безпечного навчання», - коментує Людмила Зубко.


Вона закликала вчителів і батьків дивитися ці короткі відеоінструкції, поширювати їх та ділитися з іншими, адже вони знаходяться у відкритому доступі.

Вчора

Сторінки:
Нагору