БЕР
Четвер
28
15:05

​Нардепи від партії «Слуга Народу» передали оргтехніку підрозділам територіальної оборони Житомирщини

Народні депутати України, фракція «Слуга Народу», Арсеній Пушкаренко та Ігор Герасименко передали комп’ютерну техніку для Житомирської бригади територіальної оборони. Всього 10 комплектів (ноутбук + багатофункціональний пристрій) для обласного штабу.

Ще 20 комплектів буде передано протягом тижня в усі батальйони області. Зокрема, в понеділок народний депутат від партії «Слуга Народу» Богдан Кицак передав оргтехніку Бердичівському батальйону територіальної оборони.


«Перед бригадою та батальйонами територіальної оборони стоїть завдання формувати резерв особового складу, аби у випадку агресії Російської Федерації можна було оперативно розгорнути оборону регіону. Сьогодні ми передали для бригади оргтехніку, яка потрібна для формування бази резервістів особового складу, адже тероборона – це частина Збройних сил України», – підкреслив Арсеній Пушкаренко.




За словами командира бригади полковника Михайла Мужука, комп’ютерна техніка вкрай потрібна для повноцінної організації роботи бригади. Тим більше з початку формування частини тут уперше отримують обладнання.


«Люди і зброя – це головне, але зараз ми продовжуємо формування. І також буде забезпечення матеріальними засобами. Їх ми будемо не просто роздавати, а в першу чергу ставити на облік. Тому ці ноутбуки якраз для заведення обліку», – сказав Михайло Мужук.


У свою чергу народні депутати від партії «Слуга Народу» обіцяють всіляко підтримувати територіальну оборону.


«У держави кошти є. Але зараз потрібно включитися, позапускати процеси і внутрішні механізми для того, щоб запрацювало фінансування згідно з законодавством. А поки на цей час ми будемо вас підтримувати, та громади безпосередньо теж будуть вас підтримувати», – звернувся до військовослужбовців Герой України, народний депутат від фракції «Слуга Народу» Ігор Герасименко.



Наразі потреба тероборони області в фінансуванні складає близько 2 млн грн. Для того, щоб оперативно вирішити це питання, партія «Слуга Народу» ініціює через свої фракції скликання позачергових сесій місцевих рад для виділення додаткових коштів на функціонування територіальної оборони регіону. Відповідне рішення було ухвалено під час екстреного засідання Політради обласної організації партії в прикордонну Овручі.


Нагадаємо, що партія «Слуга Народу» сприятиме формуванню сил територіальної оборони в усіх регіонах України. Відповідне доручення віддала голова партії Олена Шуляк.


Вчора

Сторінки:
Нагору