БЕР
П'ятниця
29
00:10

Наталія Остапченко проінспектувала будівництво ЦНАПу в Баранівці. ФОТО

23 жовтня перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко разом із головою Новоград-Волинської РДА В’ячеславом Авраменком, першим заступником голови Новоград-Волинської РДА Іваном Туровським та Баранівським міським головою Олександром Мігеєм проінспектували будівництво Центру надання адміністративних послуг у місті Баранівка Новоград-Волинського району.

Об’єкт включено до програми Президента України «Велике будівництво». ЦНАП працюватиме у форматі «Прозорого офісу» та надаватиме повний спектр надання необхідних для жителів територіальної громади адміністративних послуг.

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, проєкт передбачає будівництво двох блокованих приміщень: прозорого офісу та торгово-тренінгового центру у центральній частині міста.


У приміщенні Прозорого офісу заплановано розмістити Центр надання адміністративних послуг та відповідні структурні підрозділи пенсійного фонду, центру зайнятості, управління праці та соціального захисту, управління містобудування, архітектури, земельних відносин та комунальної власності, реєстраційну службу тощо, тобто всі заклади, які надають адміністративні та соціальні послуги.

У торгово-тренінговому центрі буде розміщено сучасний продовольчий ринок для місцевих виробників, Агенцію місцевого органічного розвитку (АМОР) разом з її підрозділами: Бізнес інкубатором та Центром інформаційно-консультативної підтримки підприємництва “Business 4U”.


Даний проєкт реалізується за кошти державного фонду регіонального розвитку за результатами конкурсного відбору проєктів на 2021 рік.

Перша заступниця голови Житомирської ОДА повідомила, що за результатами засідання комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, яке відбулось 19.10.2021, було погоджено перерозподіл коштів державного фонду на збільшення фінансування об’єкту для його завершення в поточному році.

Як поінформував підрядник об’єкта, наразі внутрішні роботи виконано на 80 %, монтується ліфтова шахта, також виконано сантехнічні роботи. Покрівельні роботи – на 95 %, у приміщенні торгово-тренінгового центру – на 55 %. На третьому поверсі слід встановити панелі та вентиляцію, на четвертому поверсі виконати декоративні роботи та поставити двигуна для ліфта. Крім того, здійснюються роботи з благоустрою прилеглої території, укладання бруківки.


Наталія Остапченко дала доручення будівельникам пришвидшити темпи роботи, щоб до настання перших морозів якісно замостити бруківкою територію біля ЦНАПу.


Нагадаємо, що у більшості територіальних громад Житомирської області в рамках програми Президента «Велике будівництво» також триває розбудова автошляхів.


Довідково. Будівництво розпочато у 2018 році. На Блок Прозорого офісу залучалися кошти Мінсоцполітики. За грантові кошти ЄС – 1-й поверх торгово-тренінгового центру.

У 2021 році перераховано проєктно-кошторисну документацію, вартість об’єкту склала 58542,191 тис. грн.

На фінансування проєкту у 2021 році передбачено 34080,178 тис.грн, у тому числі: кошти ДФРР – 28697,401 тис. грн, кошти місцевого бюджету – 5382,777 тис. грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору