КВІ
П'ятниця
19
15:37

​Офіс Генерального прокурора відстояв у суді повідомлення про підозру особі, причетній до вчинення кіберзлочинів

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора 11 лютого 2020 року Київський апеляційний суд відмовив в задоволенні скарги сторони захисту про скасування повідомлення про підозру особі, причетній до вчинення кіберзлочинів.

За версією слідства, громадянин України надав інфраструктуру Avalanche для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів. Це призвело до витоку банківських даних потерпілих, які використовувалися для того, щоб шахрайським шляхом заволодіти їх грошовими коштами.


Також, за даними слідства, вказана особа підозрюється у наданні клієнтам мережі Avalanche, які перебували на територіях Республік Грузії та Болгарії, інфраструктури для розміщення та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення GozNym. Цю програму вони використовували для заволодіння майном чотирьох юридичних осіб, які зареєстровані на території Сполучених Штатів Америки, на загальну суму майже 800 тис доларів США.


Найближчим часом планується завершення досудового розслідування та скерування до суду обвинувального акту за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) КК України.

Вчора

Сторінки:
Нагору