КВІ
Четвер
18
16:47

​По Житомиру продовжують працювати мобільні меднамети. Ініціаторка Людмила Зубко виклала список адрес на вихідні

Мережа мобільних медико-профілактичних пунктів з діагностики можливого захворювання на коронавірус, про підготовку якої нещодавно повідомляла кандидатка у міські голови Житомира від партії «Європейська Солідарність» Людмила Зубко, вже розгорнута.

Намети є пересувними. На прохання житомирян оприлюднити адреси, за якими пункти будуть працювати найближчими днями, Людмила Зубко на своїй офіційній сторінці у Facebook оприлюднила перелік локацій на вихідні:

- 2-ий Проїзд Польового майдану, 18 (фонтан)

- Старий бульвар, 20 (парк Шодуара)

- Київська, 76 (сквер)

- Майдан Короленка, 5 (м-н Тетерів).


Як повідомила кандидатка у мери, з понеділка, 19 жовтня, перелік адрес оновиться, про що вона сповістить додатково.

Ця ініціатива Людмили Зубко отримала назву «Безпечний Житомир». У наметах житомиряни, зокрема, мають можливість виміряти сатурацію – насичення крові киснем. Цей показник є чітким маркером на можливе захворювання на коронавірус, навіть якщо інші специфічні симптоми не спостерігаються. У здорової людини рівень кисню у крові (сатурації) має бути не меншим ніж 90%. Зниження кисню нижче цієї позначки вказує на ймовірне захворювання. Розгортання мережі профілактичних пунктів є особливо актуальним з огляду на загострення епідемічної обстановки.


«Ситуація з коронавірусом серйозна, кількість ліжок у лікарнях і можливостей для тестувань у лабораторіях зменшується. Пріоритетом зараз має бути турбота про людей», - написала Зубко.


Проєкт «Безпечний Житомир» Людмила Зубко реалізує спільно з проректоркою Житомирського медичного інституту Ольгою Горай. Намети «Безпечного Житомира» обладнані пульсоксиметрами для вимірювання сатурації. Після кожного вимірювання обладнання проходить обов’язкову ретельну дезінфекцію.

Заходи з протидії розповсюдженню коронавірусу та захисту від інфікування Людмилою Зубко проводяться з самого початку карантину. Ще навесні Зубко ініціювала проєкт «Турбуємось про всіх», в рамках якого надавалася допомога людям поважного віку, а також відбувалося забезпечення медиків та лікарень засобами захисту і ліками.


Згодом, у травні, Людмилою Зубко та її командою були розроблені протоколи безпеки для закладів харчування. Цими напрацюваннями скористався МОЗ.


Влітку було реалізовано проєкт «Безпечна школа» для розробки правил захисту вчителів, учнів та батьків від інфекційних загроз.


Інфекційна безпека в умовах пандемії, турбота про людей і безпека для людей є важливими складовими програмного документу Людмили Зубко «Маніфест успішного міста для людей».

Вчора

Сторінки:
Нагору