КВІ
Четвер
25
09:51

Віталій Бунечко: ​Польський народ чи не найбільше перейнявся війною в нашій державі

У приміщенні Житомирської обласної військової адміністрації 26 липня відбулася онлайн зустріч з віце-маршалком Войцехом Калужа воєводства Сілезії Республіки Польща. У зустрічі взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно зі своїм заступником Віктором Градівським та представники профільних структурних підрозділів ОВА.

«Перш за все хочу щиро і від усієї душі висловити вдячність за допомогу, яку Сілезьке воєводство надає жителям Житомирщини та всієї України у цей важкий для нашої країни час», — сказав Віталій Бунечко.


Начальник Житомирської ОВА також зазначив, що Польща упевнено увійшла у топ-десять найбільших торгових партнерів Житомирщини. На території області розташовано 30 підприємств з польськими інвестиціями, які дають робочі місця для майже 10 тисяч жителів громад. Загальний обсяг залученого польського капіталу становить більш ніж 2 мільйони доларів.


«Переконаний, що існує безліч можливостей для розширення міжрегіонального співробітництва. Хочу Вас запевнити, що Житомирщина відкрита до співпраці і готова надати відповідну допомогу для реалізації різних проєктів. Зазначу, що вже близько 7 років у нас успішно діє Меморандум про співпрацю між Житомирщиною та Сілезьким воєводством», — підкреслив Віталій Бунечко.



Довідково.

Республіка Польща є одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів області.

За підсумками 4 місяців 2022 року експортних операцій здійснено на суму 36,8 млн дол. США, що майже на 40% більше ніж за відповідний період 2021 року, імпортних операцій здійснено на суму 15,3 млн. дол. США, що на 34% менше показника минулого року.

У товарній структурі експорту переважали: деревина і вироби з деревини – 15% від загального експорту країни, електричні машини – 15%, керамічні вироби – 12%, жири та олії тваринного або рослинного походження – 11%, зернові культури – 8%.

У структурі імпорту вагому частку займали: електричні машини – 23%, керамічні вироби – 15%, пластмаси та полімерні матеріали – 10%%, м’ясо та їстівні субпродукти – 7%, добрива – 6%, екстракти дубильні – 6%.

За весь час співпраці з польськими партнерами підписано ряд угод:

– про міжрегіональне співробітництво між Житомирською державною адміністрацією України та Куявсько – Поморським воєводством Республіки Польща (26.09.2004);

– про співробітництво та розвиток дружніх відносин між Житомирською обласною державною адміністрацією та Сілезьким воєводством (10.10.2015);

Вчора

Сторінки:
Нагору