БЕР
П'ятниця
29
12:43

​Президентські рейтинги: травень 2021 року

Український інститут майбутнього спільно з Нью Імідж Маркетинг Груп у період з 15 до 24 травня 2021 року провели нове соціологічне дослідження серед 2400 респондентів щодо політичних рейтингів у країні. Коментуючи результати дослідження, виконавчий директор UIF Вадим Денисенко докладно розповів про чинники, які вплинули на президентські рейтинги.

«1. Ми можемо чітко говорити, що рейтинг Президента України Володимира Зеленського завдяки діям РНБО, а також домашньому арешту Медведчука, почав зростати – за місяць він покращив свої позиції на 5%: у квітні його рейтинг складав 28% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, а станом на травень його рейтинг складає 33% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори. Також Зеленському вдалося підвищити рівень довіри до себе з 29% у лютому до 39% у травні. Проте 57% досі йому не довіряють.


Крім того, можна зафіксувати старт зростання рейтингу Президента – він припадає на початок активних засідань РНБО. Так, у лютому рейтинг Зеленського складав 25% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, тож йому вдалось покращити свої позиції на 8% – до 33% у травні. Також, як і було зазначено, рівень довіри до Президента у лютому був на рівні 29%, а у травні вже на рівні 39%, тож можна простежити, що він зріс за 4 місяці на 10%.


2. Є лише 2 політики вищого ешелону, рейтинг яких зростає протягом останнього часу – це Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко, яка, де-факто, вийшла на 2 місце президентського рейтингу – зараз її рейтинг складає 12% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, проти 10% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори у лютому.


3. Події, пов’язані з санкціями та домашнім арештом Віктора Медведчука, а також плівками Бігуса, негативно вплинули на рейтинги Юрія Бойка та Петра Порошенка. Сьогодні їх позиції у президентському рейтингу дещо впали у обох до 12% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, проти лютневих показників – 13% у першого і 17% у другого відповідно. Тож фактично сьогодні є 3 політики, які займають умовне 2 місце в президентському рейтингу – Петро Порошенко, Юрій Бойко та Юлія Тимошенко.


4. У зв’язку із покращенням рівню довіри до Зеленського, кількість громадян України, які хотіли б проведення дострокових президентських та парламентських виборів зменшилась приблизно на 10% порівняно з лютим – тоді 46% бажали проведення позачергових президентських виборів і 54% – парламентських. Сьогодні ж цього бажають 36% та 45% відповідно.


5. Наразі з провладної команди найгірший рівень довіри має Прем’єр-міністр Денис Шмигаль – йому не довіряють аж 66% і довіряють лише 17%», – розповів Вадим Денисенко.

Вчора

Сторінки:
Нагору