БЕР
П'ятниця
29
07:07

​Тимошенко: Співпраця з органами самоврядування дуже змінилась після місцевих виборів

Офіс президента і місцева влада змінили підходи до співпраці після місцевих виборів-2020. Відтепер взаємодія відбувається у щоденному режимі, заявив під час засідання консультативної ради з питань місцевого самоврядування заступник голови Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

«Співпраця з місцевим самоврядуванням і обласними радами, і місцевими держадміністраціями, включно з ОТГ, дуже змінилася після місцевих виборів... Багато в чому ми співпрацюємо щодня: це повсякденні питання, такі як вирішення інфраструктурних проєктів, взаємодія з Кабінетом Міністрів, є і стратегічні питання», - зазначив Тимошенко.


Як приклад змін він навів механізм відносних запозичень обласних рад для виконання інфраструктурних проєктів, що запустили минулого року.


«Цього року я знаю, що кілька місцевих рад уже вирішують питання про лізинг на медичне обладнання. Це дає поштовх для того, щоб оновлювалася і інфраструктура, і наша медицина», - сказав Тимошенко.


Він також нагадав про ухвалення змін до державного бюджету, завдяки чому на місцеві субвенції, інфраструктурні та інші проєкти додатково піде 5 млрд гривень. «Завдяки таким змінам до бюджету ми й допомагаємо громадам», - додав Тимошенко.


Раніше він повідомляв, що в рамках ініційованої президентом Володимиром Зеленським програми «Велике будівництво» цього року відремонтують 2 тисячі км доріг місцевого значення.

Вчора

Сторінки:
Нагору