КВІ
Четвер
18
15:26

​У Бахмуті здали в експлуатацію першу чергу міських очисних споруд

У Бахмуті за участі голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського здали в експлуатацію першу чергу міських очисних споруд.

«Бахмутські очисні споруди збудовані 1955 року. Останній раз їх ремонтували ще 1981 року. Ми прийняли правильне рішення – виділити необхідні кошти і зробити один раз масштабну реконструкцію очисних споруд і на довший час закрити це питання», – зазначив Павло Жебрівський.

На першому етапі реконструкції старе технологічне обладнання станції замінено на сучасне енергоефективне. Замінено інженерні мережі очисних споруд, модернізовано частину насосних систем, модернізовано пісковловлювачі, відстійники та системи біологічного очищення. Проведено реконструкцію систем механічного очищення та цеху з висушування сирого осаду.

На другому етапі буде змонтовано додаткове насосне обладнання, впорядковано територію станції та запущено цех із переробки мулу на паливні брикети та органічне добриво. До речі, Бахмут змонтував такий цех одним із перших в Україні.

Реконструкція міських очисних споруд Бахмута буде повністю завершена в другому кварталі 2017 року. Загальна вартість реконструкції – 70,5 млн грн.

Аналогічні реконструкції міських очисних споруд тривають зараз у Костянтинівці та Вугледарі. Кошти на це виділені із обласного екологічного фонду.

Вчора

Сторінки:
Нагору