БЕР
Четвер
28
15:42

​У пріоритеті – турбота про людей: за ініціативи Людмили Зубко стартував новий проєкт «Безпечний Житомир»

В умовах, коли влада втрачає контроль над розповсюдженням хвороби, вкрай необхідно самим проявляти свідомість і стежити за своїм здоров’ям, аби не наражати на небезпеку себе та оточуючих. Саме для цього підприємиця, меценатка і кандидатка на посаду мера Житомира Людмила Зубко ініціює старт нового проекту – «Безпечний Житомир». Про це вона розповіла в ефірі каналу СК1.

Завдяки проекту, який Зубко реалізує спільно з проректором Інституту медсестринства Ольгою Горай, у Житомирі з’явилися мобільні медичні намети, де містяни зможуть виміряти сатурацію - рівень кисню в крові. Низький рівень кисню в організмі може свідчити про захворювання на коронавірус, навіть за відсутності інших симптомів.


«Захворюваність зростає, епідемія розкручується, як маховик. У цій ситуації мене вражає безпорадність влади – як центральної, так і місцевої. У пріоритеті зараз мають бути не асфальти, а турбота про людей. Я не втомлююся цього повторювати. «Безпечний Житомир» – це один з багатьох наших проєктів, які ми спільно з командою втілюємо фактично від початку жорсткого карантину весною», - сказала Зубко.


Це не перший проект Зубко, направлений на допомогу житомирянам у боротьбі з хворобою. Ще у березні вона ініціювала розробку нових стандартів епідеміологічної безпеки для бізнесу. Далі Зубко реалізувала проект «Безпечна школа», в рамках якого були розроблені принципи безпечного навчання в умовах епідемії коронавірусу.


Крім цього, кандидатка вважає, що міська влада Житомира має подбати про альтернативу державному коронавірусному фонду. Як відомо, у проєкті державного бюджету на 2021 рік уже не передбачається створення такого фонду. Зубко пропонує на рівні міста передбачити кошти на інфекційну безпеку окремо по кожній з галузей.

«Потрібно у міському бюджеті передбачити по кожному напрямку – освіта, охорона здоров’я, критична інфраструктура - гроші на інфекційну безпеку. Якщо ми у себе на рівні міста запишемо у кожен напрямок забезпечення протоколів конкретними грошима, це буде абсолютно чітка і прозора система. Люди, які відповідають за ці напрямки, в результаті будуть забезпечені коштами і нестимуть конкретну відповідальність за їх використання. А ми з вами будемо контролювати це тут на місці», - запропонувала Зубко.

Сторінки:
Нагору