КВІ
П'ятниця
19
14:40

​Володимир Арешонков: У разі висновку про порушення Савченко державної таємниці, можна буде говорити про відкриття кримінальної справи

Про це в ефірі телеканалу NewsOne зазначив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Володимир Арешонков, коментуючи вірогідність виключення Надії Савченко з профільного Комітету Національної безпеки та оборони.

«Комітет, в принципі, може своїм рішенням виключити депутата зі свого складу. Це не зовсім поширена практика.., адже для цього потрібні підстави. Зокрема, що депутат не виконує свої функції, як член комітету, чи грубо порушує основні дисциплінарні, етичні норми, тощо. Це вже все на розсуд комітету…. Але є і інший шлях, який зараз буде також розглядатися на профільному комітеті. До нас в Регламентний комітет надійшло подання від групи депутатів, де пропонується виключити Савченко з її профільного комітету. Я ще не бачив цих матеріалів, як сформульовано це подання, але якщо ми приймемо таке рішення, воно може бути винесено на розгляд сесійної зали. І тоді народні депутати можуть або проголосувати, або ні за рішення про виключення Савченко зі складу комітету», – пояснив парламентар.


На запитання журналіста про те, чи було Савченко порушено закон стосовно державної таємниці, Володимир Арешонков підкреслив: «В такому питанні потрібен висновок фахівців у сфері оборони і питаннях державної таємниці. Якщо такий висновок буде, тоді це може бути підставою для її виключення і навіть, якщо це дійсно так, прокуратура має ставити питання про порушення кримінальної справи, зняття депутатської недоторканності, розслідування справи, тощо…Але, наразі, ми всього цього не маємо, все це недоведені припущення», – резюмував народний депутат.

Вчора

Сторінки:
Нагору