БЕР
П'ятниця
29
10:36

​Українці вимагають від президента зупинити земельну аферу й провести референдум Тимошенко, – експерт

Влада чинить злочин, продаючи землю, коли абсолютна більшість українців – проти. А лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко захищає не лише землю, а й майбутнє людей та країни.

Так політичний експерт Дмитро Корнійчук прокоментував опитування групи «Рейтинг», яке свідчить, що 77% українців вважають, що питання продажу землі має вирішуватися винятково на всеукраїнському референдумі, а 79% – категорично проти продажу землі іноземцям.


«Злочинність дій влади полягає в тому, що майже вся Україна виступає проти продажу землі. Ми бачимо, наскільки важливим для країни є всеукраїнський референдум, ініційований лідером опозиції Юлією Тимошенко. Єдиним опозиційним топполітиком, яка послідовно боролася в Раді і продовжує боротися далі проти ухвалення й реалізації злочинних «земельних» законів», – пише на своїй Фейсбук-сторінці експерт.


На його переконання, проведена соціологія показала ще одну важливу річ – українці чітко усвідомлюють, що «дерибан землі» через парламент протягнув особисто президент Зеленський, тому саме він нестиме повну відповідальність за це.


«Мільйони українців вимагають від президента зупинити земельну аферу і винести це найважливіше для держави питання на всеукраїнський референдум. І Тимошенко, яка вже ініціювала цей референдум, говорить від імені всієї країни. Саме тому дії «зеленої» влади, яка зараз усіма силами намагається заблокувати процедуру підготовки до референдуму і перешкодити Тимошенко, – це такий же злочин проти демократії і волі народу, як сам продаж землі», – наголошує Корнійчук.


Ще однією фатальною помилкою Зеленського політичний експерт вважає дозвіл на продаж землі іноземцям, який узаконили в змінах до Земельного кодексу депутати монобільшості, і це «попри клятвені обіцянки президента цього не робити».


«Тому владі, поки ще не пізно, варто зупинитися і почути обурення суспільства, почути здоровий голос Тимошенко», – радить експерт.


Нагадаємо, потягом 23-27 квітня 2021 року соціологічна група «Рейтинг» провела опитування, результати якого показали, що 77% українців підтримують проведення «земельного» референдуму, 75% – планують взяти у ньому участь, 79% громадян виступають проти розпродажу землі іноземцям.


Лідерка «Батьківщини» оголосила, що допоможе українцям організувати референдум на захист української землі. Команда Тимошенко вже відкрила спеціальну гарячу лінію та призначила на 22 травня збори ініціативної групи, яка вже налічує понад 12 тисяч людей.

Вчора

Сторінки:
Нагору