БЕР
Четвер
28
21:49

​Юлія Тимошенко: Долю землі мають вирішувати люди на всеукраїнському референдумі

«Батьківщина» вимагає від влади винести на розгляд Верховної Ради та ухвалити закон про всеукраїнський референдум. І одразу ж після цього призначити референдум з питання розпродажу української землі. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

«Питання землі – це не те питання, яке президент може ухвалювати одноосібно, або його оточення, або навіть його кишенькова більшість у парламенті. Таке рішення може ухвалювати лише народ», – наголосила Юлія Тимошенко.


На думку лідера «Батьківщини», президент Зеленський блокує «земельний референдум», бо добре знає, що три чверті українців будуть проти розпродажу українських сільськогосподарських земель.


«У мене немає сумнівів, що президенту та його оточенню відомо, що якби питання було винесено на референдум, то 75% людей проголосували б проти цього. Тому спочатку референдум, а потім будь-які закони», – додала Юлія Тимошенко.


Водночас Голова партії застерегла владу від спроб фальсифікувати парламентські слухання з земельного питання, які призначено на 4 грудня. Політик закликала дати слово з трибуни Верховної Ради реальним фермерам, а не «кишеньковим ораторам».


«На парламентські слухання повинні бути допущені люди, які безпосередньо мають відношення до землі. Треба в них запитати, чи продавати землю. Припиніть ці афери та авантюри!» – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко нагадала про те, що нині Конституційний Суд розглядає подання «Батьківщини» щодо неправомірності голосування за закони про землю без проведення всеукраїнського референдуму з цього питання. І попередила, що всі, хто причетний до спроби протягнути рішення про розпродаж землі в інтересах міжнародних корпорацій, нестимуть відповідальність.


«Я хочу попередити усіх аферистів та шахраїв, які сьогодні проштовхують питання продажу сільськогосподарської землі без волі народу, – це кримінальна справа, і всі ви будете притягнуті до відповідальності», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Сторінки:
Нагору