БЕР
Четвер
28
20:16

​Юлія Тимошенко: парламент має захистити ГТС України від корупційних зазіхань президента і скасувати підвищення тарифів

Юлія Тимошенко закликала Верховну Раду стати на захист української газотранспортної системи (ГТС) та скасувати підвищення цін на газ для населення. Про це лідер партії «Батьківщина» заявила під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту.

Юлія Тимошенко повідомила, що за останні місяці свого президенства, прикриваючись псевдопатріотичними гаслами, Петро Порошенко спільно з його афілійованими компаніями планує привласнити українську ГТС.


Лідер партії «Батьківщина» попередила, у разі, якщо влада таки наважиться на тіньову приватизацію ГТС України, яка фактично віддається в управління невідомо кому і Україна, в такій спосіб, позбавляється 3 млрд доларів щорічного доходу, новий президент поверне її у власність держави.


Лідер партії «Батьківщини» закликала Голову ВРУ та лідерів фракцій підтримати законопроект №8107, який забороняє будь-які маніпуляції з ГТС та законопроект №9265, який передбачає скасування рішення уряду про підвищення цін на газ в ручному режимі.


Нагадаємо, що ще місяць тому, 19 листопада, під час Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко пояснила, що причина підвищення рішенням Порошенка ціни на газ не в МВФ. А в тому, що саме в той час, коли тарифи підвищуються, президент переписує на своє корупційне оточення вітчизняні газові родовища, розвідані за рахунок держави.


Юлія Тимошенко навела дані журналістського розслідування, за якими Свистунківсько-Червонолуцьке газове родовище було переписане на керівника порошенківського СПА-центру Олега Ольхового, через переоформлення ліцензії на видобуток українського газу на компанію ТОВ «Аркона Газ-Енергія»

Сторінки:
Нагору