БЕР
П'ятниця
29
11:54

​Юлія Тимошенко: Верховна Рада ще має шанс забезпечити зниження тарифів

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що парламент має за останні два місяці роботи забезпечити зниження тарифів, як вимагають українці. За її словами, не лише у президента, але й у Верховної Ради є повноваження припинити необґрунтоване підвищення тарифів.

Для цього Рада має ухвалити три закони: відновити передачу українського газу на потреби українців, встановити рентабельність не більше 30% при реалізації природного газу і зобов’язати НАК «Нафтогаз» купувати європейський газ напряму з Європи. Минулого тижня Юлія Тимошенко передала президенту Зеленському розроблений її командою пакет указів і законів для зниження тарифів для населення, адже вважає це одним з перших важливих кроків, який має зробити новий президент, щоб люди відчули зміни вже сьогодні.

Тимошенко зауважила, що повноваження парламенту новим президентом припинені абсолютно законно. Окрім того, Верховна Рада не виконувала контрольну функцію, більше того - «була невід’ємною складовою всеосяжної корупції в останні 5 років». Тимошенко обурилась і тим, що парламент не забезпечив дотримання законності, адже в країні, де прожитковий мінімум становить понад 4 тис. грн, 71% пенсіонерів отримують пенсію менше мінімального прожиткового мінімуму.

За словами Тимошенко, «Батьківщина» голосуватиме за відставку прем’єра Гройсмана. Неефективний уряд має негайно піти у відставку: за 5 років номінальний ВВП в доларовому обчисленні впав в 1,4 раза. Уряд відповідальний за тарифи, нікчемні зарплати та пенсії, за те, що більшість людей отримують доходи, менші за мінімальний прожитковий рівень. Водночас лідер «Батьківщини» зауважила, що в уряду не вийде подати заяву про відставку і зняти з себе відповідальність за все, що робили з країною за останні роки.

Лідер «Батьківщини» також заявила про неприпустимість оголошення дефолту, тобто повного банкрутства країни, Україною - для цього немає жодних передумов. Дефолт – це повна дестабілізація життя України, це економічний занепад на багато років. Окрім того, питання дефолту – це питання не президента України, а уряду та НБУ. Україна має збалансований бюджет, який передбачає кошти на погашення наших боргів та повернення відсотків за запозиченнями, додала вона.

Вчора

Сторінки:
Нагору