БЕР
П'ятниця
29
00:32

​Юрій Павленко: Опозиційний блок зробить все можливе, щоб захистити людей, які захистили світ від ядерної катастрофи

На цьому народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко наголосив у Овручі, що на Житомирщині, під час меморіальних заходів, приурочених 31-річниці з дня Чорнобильської трагедії.

Овруцький район – один із тих, які найбільше постраждали від аварії на ЧАЕС. Переважна більшість його жителів мають статус постраждалих від аварії. Велика частина району є територією зони відчуження.


«Ми пам’ятаємо ці трагічні події і свято шануємо подвиг простих людей, - пожежних, міліціонерів, працівників служби надзвичайних ситуацій, медиків і багатьох інших, які у ті трагічні дні продемонстрували свою мужність, патріотизм, які ціною власного життя і здоров’я захистили всіт від ядерної катастрофи. Нам прикро, що сьогодні «чорнобильці» змушені воювати з владою за свої права, що своїми діями вона поставили мільйони українців на межу виживання, залишила без надії на майбутнє», - зазначив Юрій Павленко.


Після покладання квітів до меморіальних дошок та пам’ятника ліквідаторам і загиблим внаслідок аварії Юрій Павленко, депутати обласної ради Наталія Рибак, Микола Луцюк (головний лікар центральної районної лікарні), керівник районної партійної організації Микола Левкіський, активісти та прихильники політичної партії зустрілися з представниками громадських організації, які захищають права «чорнобильців», місцевими ліквідаторами аварії та людьми, які через аварію втратили рідних, власне здоров’я, обговорили актуальні питання необхідності відновлення низки чорнобильських програм.


Юрій Павленко вручив учасникам ліквідації аварії, людям, які нині допомагають вирішувати численні проблеми людей, постраждалих від аварії, - медичні, соціальні, правові та багато інших, - медалі «За збереження життя».


Юрію Павленку та Наталії Рибак від імені ГО Союз «Чорнобиль» Україна, ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі», було вручено подяки за «підтримку Чорнобильського Руху в Україні, благородну справу захисту людей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Вчора

Сторінки:
Нагору