БЕР
Четвер
28
23:23

​Велике будівництво у Квітневій ОТГ: Віталій Бунечко проінспектував завершені об’єкти

17 листопада, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко з робочою поїздкою відвідав Квітневу об’єднану територіальну громаду та перевірив, як завершено комплекс робіт із реконструкції об’єктів соціального призначення – амбулаторії загальної практики сімейної медицини та Квітневої ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Ці проєкти реалізовано в рамках національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.


Амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом у с.Квітневе - п’ята сучасна сільська амбулаторія, побудована цьогоріч у рамках Програми Президента. Зокрема на минулому тижні було відкрито сучасну амбулаторію в Білилівці Ружинської територіальної громаді.

«Ми розуміємо, що в нинішніх умовах загострення ситуації із коронавірусною інфекцією надання якісних медичних послуг місцевому населенню вкрай необхідно. Зовсім скоро ми відкриватиме нові амбулаторії у смт Биківка, с.Краснопіль, с.Липне. Роботи на цих об’єктах фактично завершені», – повідомив голова Житомирської ОДА.

Загальна кошторисна вартість проєкту близько 9 млн грн.


Відповідно до проєкту побудовано одноповерхову будівлю загальною площею 320,0 м.кв. Житлова зона складається з: житлових кімнат, кухні, їдальні, гардеробної, санвузлів та душових. У зоні для надання первинної медичної допомоги розміщуються кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт та реєстратура.


Крім того, для амбулаторії придбано спеціалізований автомобіль «Рено Дастер» та комплект телемедичного обладнання. Це дозволить лікарю не лише оперативно діставатися на виклики, але й проводити консультації з профільними спеціалістами у разі потреби.

Амбулаторія буде обслуговувати 4325 осіб населення Квітневої громади, до якої входить 5 сільських рад.


А у школі - вже завершено усі роботи. Загальна кошторисна вартість об’єкту складає близько 7 млн гривень.

Проєктом передбачено: заміна рулонної покрівлі на ПВХ-мембранну, утеплення та оздоблення зовнішніх стін будівлі, утеплення стін підвалу, заміна дерев’яних вікон та дверей на металопластикові, влаштування вимощення навколо будівлі, ремонт систем водовідведення.


«Школа у Квітневому стала гарним прикладом того, що ми вміємо якісно доводити до логічного завершення розпочаті проєкти та виконувати те, що обіцяли громаді. Відтепер 150 учнів Квітневої громади, зокрема з с.Квітневе, с.Єрчики, с.Велика Чернявка, с.Яблунівка, с.Романівка, с.Дехтярка, с.Кошляки та с.Почуйки зможуть навчатися у безпечних та комфортних умовах, а громада отримає змогу економити на опаленні енергоефективної будівлі», – зазначив Віталій Бунечко.

Під час робочої поїздки до Квітневої ОТГ Віталій Бунечко також перевірив, як проводиться капітальний ремонт автомобільної дороги Квітневе-Кошляки через Єрчики, яка є надзвичайно важливою транспортною артерією для Квітневої громади.


Як повідомляє Департамент регіонального розвитку ОДА, підрядник виконує усі роботи за графіком, порушень щодо якості асфальтного покриття не виявлено.

Сторінки:
Нагору