БЕР
П'ятниця
29
09:56

​Вибори вже на носі. Як змінити країну?

Вже незабаром відбудуться довгоочікувані президентські вибори. Саме вони визначать шлях, яким Україна буде рухатись в найближчі роки. Бо хоча Україну зараз називають парламентсько-президентською республікою, по факту зрозуміло, що всі основні рішення в державі приймає саме президент.

Якщо подивитися на свіжі рейтинги, то видно, що у другий тур виходять Юлія Тимошенко і Володимир Зеленський. Діючий президент Петро Порошенко скласти їм конкуренцію вже не може. Його рейтинг продовжує знижуватись через скандал в Укроборонпромі і незадовільну соціально-економічну ситуацію в країні.


Єдина надія діючого президента - це «сітки» і інші схеми фальсифікації виборів. Також застосовуються брудні технології на кшталт висування на виборах Юрія Володимировича Тимошенко (клона Юлії Володимирівни). Тепер цей «кандидат в президенти» розміщує бігборди з сумнівними закликами і підписується своїми ініціалами. Мета цього очевидна – дискредитувати Юлію Тимошенко.


Як же запобігти можливим фальсифікаціям на виборах? Основний рецепт досить простий – прийти на вибори. Більшість схем фальсифікацій націлені саме на низьку явку виборців і їх важко застосувати, якщо явка висока.


Зрозуміло, що більшості українців не подобається нинішня соціально-економічна і політична ситуація. Щоб її змінити, потрібно голосувати за лідера, який пропонує структурні зміни в країні.


Що пропонує Володимир Зеленський, наразі не зовсім зрозуміло навіть його запеклим прихильникам. Ніяких конкретних ідей від нього не чути.


З кандидатів, які мають шанси перемогти на виборах, чітку і зрозумілу стратегію розвитку України пропонує тільки Юлія Тимошенко. Це: Новий курс, Новий економічний курс, Нова Конституція, переговорний формат Будапешт плюс…


Тимошенко пропонує комплексну стратегію перезапуску нинішньої прогнилої політичної системи.


Боротьба на виборах-2019 буде дуже запеклою і її результат залежить від явки людей на виборчі дільниці. Залежить від кожного з нас.


Микола Спірідонов,

політолог

Вчора

Сторінки:
Нагору