КВІ
Четвер
25
01:52

​Відбулась онлайн-нарада з новообраними головами територіальних громад щодо ситуації з COVID-19

Сьогодні, 10 листопада, у форматі онлайн голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко поспілкувався з представниками майже 100 місцевих органів влади області щодо стану захворювання на COVID-19.

Віталій Бунечко наголосив, що на сьогоднішній день надважливо рятувати життя жителів області та полегшити навантаження на медиків, які зараз опинилися на передовій протистояння епідемії.


«Маю надію, що кожен з учасників зустрічі розуміє ступінь відповідальності за свої дії, як керівника місцевих органів влади в умовах надзвичайної ситуації. Перш за все, перед жителями Житомирщини, не кажучи вже про дотримання вимог законодавства. Працюємо разом – зупинимо епідемію та потім спрямуємо спільні зусилля на розв’язання економічних питань й розвиток Житомирщини», – зазначив Віталій Бунечко.

Також голова ОДА окреслив пріоритетні питання, що потребують оперативного вирішення задля покращення ситуації, зокрема:

- завершення перепрофілювання лікарень визначених під лікування хворих на коронавірус та забезпечення роботи тих медичних закладів, які мають ліжка для хворих на COVID-19;

- перегляд керівниками лікарень, які підпорядковані місцевим органам влади, договорів на постачання обладнання для забезпечення хворих на коронавірус киснем.


«Ситуація із захворюваністю на коронавірус в області погіршується кожного дня. З 1 жовтня по сьогодні кількість підтверджених випадків збільшилася у понад 3 рази – з 6 до понад 19 тисяч. Для того, щоб медичні заклади області впоралися зі збільшенням кількості хворих, потрібна не лише державна підтримка, а й управлінські рішення на місцях», – наголосив під час наради Віталій Бунечко.

Участь у нараді також взяли заступники голови ОДА та представники структурних підрозділів.


Довідково. Станом на 09.11.2020 кількість ліжок у лікарнях, які внесені до переліку закладів охорони здоров’я Житомирської області, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, становить 2049, у т.ч. ліжок інтенсивної терапії – 172. Із них: зайняті хворими на COVID-19 860 ліжок, пацієнтами з підозрою на COVID-19 – 523 (66,7%).

Кількість ліжок у лікарнях резерву – 262, у т.ч. ліжок інтенсивної терапії – 30.

Вчора

Сторінки:
Нагору