БЕР
П'ятниця
29
02:36

​Віктор Градівський: Кількість випадків самовільних рубок на територіях лісогосподарських підприємств значно зменшилась

На цьому заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський наголосив, під час проведення засідання міжвідомчих робочих груп з екологічних питань, яке відбулося сьогодні, 07 жовтня.

За інформацією Головного управління Національної поліції в Житомирській області упродовж 2020 року слідчими підрозділами розслідувалося 389 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, за ст.246 КК України, з яких 178 проваджень реєстрації 2020 року.


У рамках розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії проведено 167 оглядів місця події, 36 обшуків та 45 тимчасових доступів, в рамках яких вилучено понад 1200 куб. метрів лісопродукції та 113 одиниць обладнання.

Віктор Градівський зауважив, що завдяки проведеній роботі кількість випадків самовільних рубок на територіях лісогосподарських підприємств значно зменшилась.


Так, співробітниками поліції області 19 серпня на території господарських дворів колишнього СНЦ «Поліський» у с. Ставки Радомишльського району було виявлено 8 металевих бочок, в яких відбувалося випалювання деревного вугілля без будь-яких дозвільних документів, що спричиняло забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей та для довкілля речовинами.


З вище вказаної території протоколом огляду було вилучено 8 бочок для випалювання деревного вугілля, а також лісопродукцію, а саме: 43 куб.м дерев породи «сосна» та 26 куб.м дерев породи «береза», у подальшому ухвалою Брусилівського районного суду Житомирської області на вилучене майно накладено арешт.

На даний час досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває. За результатами засідання було вирішено:

- посилити роботу мобільних рейдових груп з числа працівників лісової охорони, територіальних органів Головного управління Національної поліції у Житомирській області, Державної екологічної інспекції Поліського округу для запобігання порушенням вимог лісового законодавства;

- продовжити превентивну діяльність на автошляхах області з метою здійснення контролю за перевезенням лісопродукції.

Вчора

Сторінки:
Нагору