КВІ
Четвер
18
07:06

​Зростання довіри до Тимошенко стає трендом, – провідні експерти прокоментували останні політичні рейтинги

Українці розчарувалися не просто у владі, а конкретно у Зеленському, та в політиці, яку він проводить. Водночас єдиний політик, яка дослухається до думки народу та захищає їхні права, – це Юлія Тимошенко, яка за останні місяці впевнено нарощує підтримку виборців.

Так під час пресконференції, що відбулася в інформаційному агентстві «GolosUA», політичні експерти охарактеризували поточну ситуацію, спираючись на останні соціологічні дослідження.


Як зауважив політолог Андрій Золотарьов, попри те, що за всіма соціологічними опитуваннями лідирує Зеленський, не можна не помітити тренд, який фіксують всі експерти, – Юлія Тимошенко стабільно нарощує довіру українців.


«Якщо візьмемо липневу соціологію, коли за чотирма опитуваннями Тимошенко виривається на другу сходинку за рейтингом довіри, то це вже тренд. І звернуть увагу, вона – єдиний політик, яка їздить зараз у регіональні тури. Лишень дві теми, земля і тарифи, в руках Юлії Володимирівни – це надзвичайно потужна «зброя». А враховуючи те, що соціологи констатують наявність колосального нереалізованого протестного потенціалу в суспільстві, це може вибухнути», – вважає політолог.


З ним погоджується політична експертка Олександра Решмеділова, яка звертає увагу на те, що три свіжих рейтинги від групи «Рейтинг», СОЦИС, КМІС показали, що українці вважають, що країна рухається у неправильному напрямі. За її словами, це свідчить про те, що виборці шукатимуть альтернативних кандидатів для підтримки.


«Справді, значно зростає рейтинг довіри у Тимошенко. Плюс – у Зеленського збільшується власний антирейтинг, тобто рейтинг недовіри. Якщо раніше він приходив у політику «чистим», без власних негативних історій, то побувши біля керма, з’явилася велика кількість українців, які розчарувалися – до того ж не просто у владі, а конкретно у президентові», – наголосила Решмеділова.


Вона зауважила, що зараз соціологи активно вимірюють не просто розстановку сил на ймовірних виборах, а саме рівень розчарування українців, тобто рейтинг недовіри.


«Негатив буде «з’їдати» рейтинг Зеленського, йому доведеться з цим працювати. Лідером по антирейтингу залишається Порошенко, і це з ним грає злий жарт», – додала експертка.


Нагадаємо, соціологічна група «Рейтинг» зафіксувала, що Юлія Тимошенко випереджає президента за динамікою збільшення довіри людей. Також результати дослідження КМІС показують, що «Батьківщина» вийшла на друге місце серед політичних сил і може нині розраховувати на 15% на парламентських виборах. А опитування, проведене Центром Разумкова на початку серпня, засвідчило спад підтримки партії «Слуга народу» і «Євросолідарність» та збільшення показників «Батьківщини» Тимошенко.

Вчора

Сторінки:
Нагору