БЕР
Четвер
28
21:05

​Яскравий, сучасний та несхожий на школу заклад, - міністр Шкарлет про гімназію №3

«Тут те, що важливо в освіті, – доступність і якість …», - лаконічно передав свої враження Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет під час візиту до Житомирської міської гімназії №3.

«Яскравий, сучасний та несхожий на школу заклад...Ніби інша реальність…Інклюзія, опенспейс, безпечне харчування… Те, що створили тут за підтримки міського голови, - це зразок …», - говорить міністр.

Міський голова Сергій Сухомлин каже: це - приклад того, як з нуля можна звести будівлю та облаштувати просторі класи новітнім обладнанням, впроваджуючи принципи НУШ.


Нещодавно у харчоблоці школи встановили ще й пароконвектомат. «У кожному закладі освіти діти мають харчуватися збалансовано та із задоволенням», - наголошує міський голова. До кінця року пароконвектомати з’являться у всіх житомирських дошкільних закладах: на це виділено 3,5 млн з місцевого бюджету. Таке обладнання встановлять і в ЗОШ № 20 та № 30 у ході ремонтів шкіл.

Житомир сподівається на фінансову підтримку від держави по зведенню нового корпусу гімназії № 23. Проєкт з будівництва вже готовий. Власне, про це і говорив Сергій Сухомлин з міністром освіти.


«Збудувати нове приміщення для школи простіше і дешевше, аніж реконструювати старе, де інклюзія не передбачалася. А школа має бути доступною для кожного учня!», - підкреслює міський голова.

Інше важливе питання - передача ПТУ на баланс міста. П’ятий рік поспіль професійно-технічні училища фінансуються з бюджету громади, при тому, що серед студентів лише 40% - житомиряни. «100 млн грн, які щорічно виділяються на ПТУ, мають спрямовуватися на освіту житомирських дітей, - наголошує Сергій Сухомлин і додає, що документи з передачі ПТУ на баланс міста вже підготовлені, очікується рішення від обласної ради.

Сторінки:
Нагору