БЕР
П'ятниця
29
00:51

​Створення на Житомирщині спеціалізованих притулків дасть змогу уникнути критичних наслідків домашнього насильства, — Віктор Градівський

22 червня, у Березівській територіальній громаді відбулося відкриття притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Участь у заході взяли заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, народний депутат України, перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, народні депутати України Тетяна Циба, Арсеній Пушкаренко, Олена Шуляк, а також керівництво Житомирської РВА, Березівської територіальної громади, представники Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА, громадськості та ЗМІ.


Ініціатором створення мережі закладів підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, стала Перша леді України Олена Зеленська. Міністерством соціальної політики України виділена державна субвенція на створення спеціалізованих служб, одна з яких опікуватиметься жителями Березівської громади.



«Донедавна на Житомирщині не було жодного подібного центру, але завдяки консолідації зусиль центральних та місцевих органів влади ми сьогодні відкриваємо перший притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Від початку 2022 року ми констатуємо, що на жаль у області зареєстровано більше 1500 звернень, пов’язаних саме з домашнім насильством. І в умовах війни таких випадків стає більше. Тому даний притулок слугуватиме жителям сіл Березівської громади та допомагатиме їм отримувати допомогу та прихисток від держави», — зазначив Віктор Градівський під час відкриття.


Він також наголосив, що створення спеціалізованих притулків в області дасть змогу уникнути критичних наслідків домашнього насильства, не допустити подальше вчинення таких діянь по відношенню до жертв насильства.


Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко підкреслив, що в умовах агресії рф проти України особливе значення набуває дотримання прав людини, захист її інтересів, надання допомоги різним категоріям населення, тому притулок для постраждалих від домашнього насильства в Березівській територіальній громаді стане простором захисту та кваліфікованої допомоги для постраждалих від домашнього насильства.


«Дуже вдячний вам за можливість разом розділити радість відкриття цього притулку. Ми і надалі будемо продовжувати шукати під такі програми можливості та ресурси навіть у такий непростий для нашої країни час», — сказав Олександр Корнієнко.




Довідково. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2021 році» 7 територіальних громад Житомирської області отримали державну субвенцію у розмірі 21088,751 грн на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.


Березівська сільська рада отримала державну субвенцію на створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, в сумі 9 млн 303 тис. 371 грн.


Ці кошти були спрямовані на реконструкцію та капітальний ремонт, придбання автомобіля, оргтехніки, канцелярського приладдя, меблів, дитячих розвиваючих ігор.




Притулок розрахований на 6 ліжко-місць, є 4 кімнати.

Основними завданнями притулку є:

забезпечити безпечне місце тимчасового перебування постраждалих осіб;

надати постраждалим особам комплексну допомогу (психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну та інші послуги).


Притулок надасть комплекс допомоги (психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну та інші послуги).

Вчора

Сторінки:
Нагору