БЕР
Четвер
28
10:56

​В Ємільчинській ОТГ відкрили сучасний басейн. ФОТО

Відтепер дітлахи Ємільчинської ОТГ та сусідніх громад отримали чудову альтернативу для свого дозвілля – сучасний плавальний басейн, який сьогодні 18 квітня урочисто відкрили в спорткомплексі «Юність». Це перший басейн у громаді, який вдалось реконструювати за останні 5 років завдяки коштам ДФРР та бюджету громади.

«Дуже приємно, що саме в такі непрості часи для України, ми сьогодні відкриваємо на території Ємільчинської об’єднаної територіальної громади ще один «символ» змін. В минулому році на 1вересня ми були присутні на відкритті утепленої гімназії, а сьогодні практично через рік ми відкриваємо басейн, який буде служити мешканцям громади. В країні війна, але не дивлячись на це, ми обрали правильний курс, ми йдемо правильним шляхом, і це дає можливість щороку відкривати багато нових об’єктів на території області. Це є результати реформи децентралізації, яка сьогодні започаткована Президентом України, і яка втілюється на території нашої держави», – зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, присутній на відкритті.


Відновлений басейн розміром 50×25 м не має аналогів на території не лише Ємільчинської ОТГ, а й інших громад поблизу. Загальна вартість реконструкції склала понад 17 млн. грн., з яких 3 млн. грн. – кошти громади, решта – ДФРР. За словами Ігоря Гундича, роботи по реалізації даного проекту були розпочаті ще у 2013 році, але у зв’язку з тяжким фінансовим становищем проект був призупинений. Лише у 2018 році вдалося відновити реконструкцію завдяки реформі децентралізації, коли після створення ОТГ об’єкт включили до переліку проектів, що фінансуються за рахунок ДФРР у співфінансуванні із місцевим бюджетом.

«Все це вдалось зробити саме завдяки децентралізації, коли громади отримали фінансові можливості. Завдяки цьому вдалось зробити і плавальний басейн. Впевнений, що молодь, яка тут займатиметься, виросте чемпіонами та славитиме Житомирщину. Усе в житті минає, а такі речі залишаються надовго. Це те, чим по праву можна гордитися, адже зроблено не для себе, а зроблено для всіх людей, передусім для дітей, для їхнього здоров’я», - наголосив голова обласної ради Володимир Ширма.


Першими новенький басейн випробували вихованці Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» та 86-річний рекордсмен, чемпіон світу з плавання Костянтин Щеголов.


Наразі всі роботи виконані, і басейн чекає на своїх відвідувачів, до речі відвідувати зможуть не лише маленькі мешканці громади, а й усі бажаючі.

Вчора

Сторінки:
Нагору