БЕР
Вівторок
19
13:34

​Сергій Сухомлин: Ми обрали курс на енергоефективність

11 лютого, у Харкові відбулося засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад, на якому розглядалися питання Національної безпеки і оборони, охорони здоров’я та інфраструктурних проєктів.

З-поміж питань порядку денного – енергоефективність та термомодернізація населених пунктів. Сергій Сухомлин під час виступу закцентував увагу на досвіді Житомира у цьому напрямку. Серед проєктів, котрі допомагають економити бюджетні кошти та відходити від газової залежності, термосанація дитячих садочків, шкіл та лікарень.


«Сумарно, беручи участь у різних грантових пропозиціях, місту вже вдалося утеплити 19 дошкільних закладів, 6 шкіл та 4 корпуси лікарні №1», - сказав Сергій Сухомлин.


Успішно реалізувалася у Житомирі і програма «теплі кредити». 224 ОСББ долучилися до програми на загальну суму у майже 80 мільйонів гривень. Тоді 30% суми кредиту повертав місцевий бюджет. Минулого року 6 ОСББ взяли участь у проєкті «Енергодім», на цей рік вже 12-тьом об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків погоджено заявки у Фонді енергоефективності.


Однак, найбільш перспективним для розвитку енергонезалежності міський голова вважає будівництво ТЕЦ.


«У грудні ми з Міністром розвитку громад Олексієм Чернишовим відкривали ТЕЦ, яку побудували в тому числі коштом Швейцарського уряду. За січень місяць економія для підприємства «Теплокомуненерго» склала 37 мільйонів гривень. Це тільки одна ТЕЦ. Декілька - забезпечать нам відхід від газу приблизно на 80%. Друга ТЕЦ – вже будується. На третю контракт з австрійською компанією вже підписаний. По четвертій – проводиться конкурс. У свою чергу я надзвичайно вдячний партнерам, котрі допомагають місту впроваджувати політику енергонезалежності», - резюмував Сергій Сухомлин.


Вчора

Сторінки:
Нагору