БЕР
Вівторок
19
05:21

​Людмила Зубко: Ми розробили анкету, яка допоможе школам дотримуватись інфекційної безпеки і захистити дітей

Житомирські школи отримали можливість правильно організувати навчання у новому навчальному році та захистити дітей від коронавірусу та інших інфекційних захворювань. Засновниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше», підприємиця Людмила Зубко разом з командою розробила спеціальний чеклист – анкету, яка допоможе правильно перевірити школи з точки зору інфекційної безпеки. Маючи таку анкету, зробити це зможуть самі батьки та педагоги.

У документі детально розписано, на що конкретно треба звертати увагу у школі, щоб запобігти поширенню інфекцій. На сайті Людмили Зубко можна роздрукувати цей чеклист, а заповнений документ потім надіслати на електронну адресу: bezpechnashkola.zhytomyr@gmail.com , вказавши у листі назву та номер школи. У відповідь будуть надіслані рекомендації від експертів-інфекціоністів.

У липні Людмила Зубко з командою започаткувала у Житомирі проєкт «Альтернатива є – безпечна школа». Була взята одна школа, на прикладі якої відпрацьовується зразковий стандарт безпеки.


«Давайте говорити відверто: у нашому місті 41 школа, а часу до першого вересня все менше. Тому я звертаюся передусім до батьків та вчителів – роздруковуйте напрацьований нами чеклист і на його основі перевірте свої навчальні заклади. Ми надамо усю необхідну допомогу. Діти мають вчитися у школах, а школи – бути безпечними», - підкреслила Зубко.


У серпні команда Людмили Зубко також проведе в Житомирі тренінги для батьків, вчителів і дітей.

Проєкт «Альтернатива є – безпечна школа» проводиться у співпраці з Національною експертною групою з інфекційного контролю (NEGIC) на чолі з Андрієм Александріним. Національна експертна група з інфекційного контролю започаткована у 2012 році в рамках виконання Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні». Керівник - Андрій Александрін, лікар-епідеміолог, голова ГО «Інфекційний контроль в Україні», кандидат медичних наук. Організація проводить повний спектр консультацій з профілактики та контролю над інфекціями на соціально критичних об’єктах (заклади охорони здоров`я і освіти), підприємствах, об’єктах громадського харчування і ресторанного бізнесу, транспорті тощо. За 8 років роботи NEGIC провів аудит у понад 400 об’єктах та більше 1000 навчальних заходів.

Вчора

Сторінки:
Нагору