БЕР
Вівторок
19
05:13

​Дмитро Кропачов: Ніхто не змусить мене мовчати про зловживання. Режисери «шоу» проти мене шукають ворогів не там

Депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов оприлюднив заяву щодо ДТП за своєї участі.

«Ніхто не змусить мене мовчати про зловживання, які відбуваються у комунальних структурах та різних галузях. Часто до мене як фахівця із питань бюджету області звертаються журналісти, активісти. Але не цитують, мовляв, таке ж пишуть про Кропачова. Масло у вогонь додають акції проти мене. Я був активним учасником Революції Гідності з перших днів. На початку війни займався волонтерською діяльністю. Обіймаючи посаду голови постійної комісії з питань бюджету обласної ради, я упорядкував оренду приміщення «Ремпобуттехніки». 20 років приміщення розміром 4000 кв. м використовувалося незаконно! Тоді і почалася кампанія брудних матеріалів у газетах та сюжетів на національних телеканалах.


Мій прецедент створює робочі місця для декого, нерідко в умовних одиницях, але вкотре доводить, що я – на правильному шляху, тим паче ні від кого не ховаюся і правди не боюся. Знаю, хто стоїть за цими пікетами, прикриваючись вітаннями у соцмережах із святами, а тим часом влаштовуючи бенкет під час пандемії.


Отже, досудове розслідування у справі про ДТП завершилося, і я набув статусу підозрюваного, що спростовує чутки про «зам’яв справу за енну суму». Мені дали час на ознайомлення з матеріалами справи (4 томи). Я зрозумів, чому так довго тривало слідство: експертизи неоднозначні й не дозволяють категорично стверджувати про наявність/відсутність прямого причинного зв’язку між моїми діями та заподіянням смерті пішоходу.


Усвідомлюючи, що будь-який водій несе відповідальність, вважаю себе винним, бо перевищив дозволену в населеному пункті швидкість та рухався 80-90 км/год (дозволена швидкість – до 50 км/год). Однак адвокат зазначає, що ситуація неоднозначна щодо того, міг я уникнути наслідків чи ні та чи пов’язано це з порушенням правил дорожнього руху. Іншими словами, наявний чи відсутній склад злочину. Істину може встановити лише суд.


Щоб зробити мою справу резонансною, поширюють неправдиву інформацію. Коли можна буде оприлюднити матеріали досудового розслідування, зможу надати докази: результати аналізів з декількох медичних закладів про відсутність у моєму організмі наркотичних речовин та алкоголю.


Пішохода я бачив, проте не очікував саме такого розвитку подій. Давати оцінку його діям вважаю некоректним. Свідчення надав, вони публікувалися й у ЗМІ. Пішохід був поза межами пішохідного переходу.


Тривалість розслідування була не на мою користь, бо на цьому постійно робилися якісь спекуляції. Я – законослухняний громадянин, ніде не ховаюся і живу досить публічним життям. Наскільки розумію, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом на слідство відведено 18 місяців. Під час проведення експертиз цей термін зупиняється. При оголошені підозри є термін, у який треба передати справу до суду. Він обмежує слідство: мене тримали в статусі свідка, щоб провести всі слідчі дії та необхідні експертизи для обґрунтування підозри.


Злочин, у якому мене підозрюють, є тяжким, однак він неумисний. Усі, хто сідає за кермо, не застраховані від порушення правил дорожнього руху та страшних наслідків. Я не уникаю відповідальності. Однак, як усі громадяни, маю право на юридичний захист та справедливий суд. Також нагадую про презумпцію невинуватості.


Потерпілі не мають до мене моральних та матеріальних претензій. Це мій хрест і я не цураюся цього.


Наостанок хочу застерегти водіїв і пішоходів: будьте уважні на дорогах, бо навіть маленька помилка чи неуважність може стати горем для обох родин», - наголошує Дмитро Кропачов.


Вчора

Сторінки:
Нагору