БЕР
Вівторок
19
13:52

Володимир Федоренко: Равликова ферма у Хажині – це приклад успішної реалізації нестандартних бізнес-ідей

Під час робочої поїздки до Бердичівського району сьогодні, 1 липня, перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко відвідав Фермерське господарство «Равлики Малої гори» у селі Хажин.

Основний вид діяльності ФГ – вирощування фермерського равлика виду HelixAspersaMiller класичним методом – щитами. Це їстівний равлик масою 6-15 г. Поширене його споживання в Західній та Південній Європі, а також Азії. Крім того, фермерське господарство займається переробленням та консервуванням риби, ракоподібних і молюсків, оптовою та роздрібною торгівлею ними.


ФГ «Равлики Малої гори» увійшло до об’єднання у формі кооперативу “Український кластер виробників равликів”, заснованого у м. Тернополі, для формування спільних крупних партій на експорт та обміну досвідом.


Земельний банк господарства 2,0 га, равликова ферма – на площі 0,04 га. Основна мета вирощування равликів – реалізація на внутрішньому ринку, експорт до країн Європи та згодом Азії.


Так, у 2019 році вирощено 1,0 тонну равликів, які були реалізовані на внутрішньому ринку – торговим мережам Бердичівського району та торговим фірмам-посередникам для реалізації в Іспанії, Литві та інших країнах.

Керівник ФГ «Равлики Малої гори» Роман Камінський провів екскурсію господарством та розповів, що на 2020 рік є декларативні домовленості партнерської співпраці з учасниками “Українського кластера виробників равликів» та перспективи розширення площі ферми.


Володимир Федоренко зазначив, що облдержадміністрація активно підтримує реалізацію в Житомирській області нових бізнес-ідей та проєктів. Так, для подальшого розвитку виробництва та розширення ферми надається підтримка із державного та обласного бюджетів.


Нагадаємо, що сьогодні, 1 липня, в рамках робочої поїздки до Бердичівського району перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко також відвідав Фермерське господарство «Сергій – С» у селі Бистрик.


Вчора

Сторінки:
Нагору