БЕР
Вівторок
19
10:51

Наталія Остапченко : Щеплення дозволяє захистити себе та оточуючих від важкого перебігу хвороби

На цьому сьогодні, 17 лютого, наголосила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щотижневого онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19. Також він зазначив, що в Житомирській області все ще спостерігається високий рівень захворюваності на COVID-19.

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 1000 хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 602 пацієнти. Під апаратами ШВЛ – 28», –повідомила Наталія Остапченко.


Заступниця голови Житомирської ОДА також додала, що пацієнти, які пройшли повний курс вакцинації, у рази менше госпіталізуються до стаціонару та у десятки разів менш тяжко хворіють та вмирають від ускладнень, викликаних хворобою.


«Зауважу, що лікарський засіб «Молнупіравір» – це перший зареєстрований у світі лікарський засіб, який допомагає проти COVID-19, це противірусний препарат прямої дії, і власне це той лікарський засіб, який Україна однією з перших країн у світі отримала», – сказала Наталія Остапченко.


Станом на 17 лютого від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 931 511 осіб. Зараз у лікарнях області знаходиться лише 5 % пацієнтів із важким перебігом хвороби, які вакциновані двома дозами від COVID-19.


Дотримуйтеся рекомендацій МОЗ щодо термінів бустерного щеплення. Бустер – це додатковий захист, якого потребує ваш організм вже сьогодні.


Станом на 17 лютого в Житомирській області бустерну дозу вакцини проти COVID-19 отримали 16 520 жителів.


Вчора

Сторінки:
Нагору