БЕР
Вівторок
19
12:12

​19 вересня Житомир долучиться до «Всесвітнього дня прибирання»

У Житомирі акцію «Всесвітній день прибирання» проведе у Гідропарку 19 вересня о 10:00 год. Всеукраїнський міжнародний рух Let’s do it Ukraine.

З метою поліпшення екологічної ситуації України, розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектора Всеукраїнський міжнародний рух Let’s do it Ukraine спільно з міжнародним рухом Let’s do it World проводить щорічну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій. Міжнародна акція «Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day» відбудеться в 24 регіонах України та 180 країнах світу з дотриманням карантинних норм та обмежень.


«В акції візьмуть участь комерційні і некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднаються на рівні корпоративної соціальної відповідальності, ЗМІ, лідери думок та пересічні громадяни», - зазначаються організатори акції.


«Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість переросте в пошук рішень та дій для розв'язання проблеми. У межах акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов’язаних з відходами в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, планується новий формат – групового, сімейного прибирання з дотриманням соціальної дистанції та в масках за можливості з роздільним збором вторинної сировини й здачею відсортованого в найближчий пункт прийому», - коментує президент Let’s do it Ukraine Юлія Мархель.


Як нагадали організатори, за даними Світового банку, люди щодня виробляють понад 2 мільярди тонн сміття, і переважна більшість відходів розкладається дуже довго. Зокрема, поліетилен - до 200 років, пластик – понад 500 років, а їх спалення призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар. Ґрунтові води, омиваючи відходи, збирають у собі залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, миючі засоби та інші хімікати.


Якщо людство продовжить смітити, до 2030 року потрібно буде ще дві додаткові планети, щоб зберігати сміття. Тож настав час активних змін, закликають в Let’s do it Ukraine.


Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine - учасник загальносвітового руху Let’s do it World, що об’єднує понад 20 мільйонів активістів у 180 країнах, які щорічно в третю суботу вересня виходять на прибирання у своїй країні.

Вчора

Сторінки:
Нагору