БЕР
П'ятниця
29
06:58

​На Житомирщині стартує Косенківський тиждень. Програма

22-26 листопада проходитимуть урочистості з нагоди відзначення 125-річчя з дня народження видатного українського композитора, піаніста, концертмейстера, педагога, популяризатора академічної національної та світової музики Віктора Косенка. Про це повідомляє Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С. Косенка.

У 1918-1929 роках саме у Житомирі яскраво проявився та остаточно сформувався талант Віктора Косенка як самобутнього автора, музиканта-виконавця та просвітителя. Своєю творчістю він зробив вагомий внесок у розвиток різних форм вітчизняної музичної культури ХХ століття і став основоположником української фортепіанної та камерної музики.


Авторський доробок композитора – це десятки творів, серед яких романси, обробки народних пісень, фортепіанні п’єси, поеми, сонати, концертні вальси, твори для дітей, музика до театральних вистав тощо.


ПРОГРАМА ЗАХОДІВ:

22 листопада

12:00 – відкриття меморіального куточка Віктора Косенка, презентація календаря до ювілею композитора.


23 листопада

10:00 – покладання квітів до пам’ятника Віктору Косенку (м. Житомир, вул. Пушкінська, 28) та меморіальної дошки на будинку, де мешкав композитор (м. Житомир, вул. Дмитрівська, 6);

12:00 – студентська двомовна українсько-англійська онлайн-конференція “Погляди на Віктора Косенка / Glimpses at Viktor Kosenko”.


24 листопада

14:00 – просвітницький онлайн-захід “Слухаємо та граємо Косенка” для викладачів, учнів і студентів закладів мистецької освіти Житомирської області (автор та ведуча – кандидат мистецтвознавства, викладач відділу “Фортепіано” Вікторія Даценко);

15:00 – гала-концерт лауреатів та дипломантів Першого відкритого конкурсу камерної музики до 125-річчя Віктора Косенка (онлайн-трансляція).


25 листопада

12:00 – мистецька імпреза “Косенко і Житомир” (онлайн-трансляція).


22 – 26 листопада

Трансляція записів просвітницького музичного подкасту до 125-річчя Віктора Косенка у громадському транспорті м. Житомира.

Організатор заходів – Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради.

Місце проведення заходів – приміщення коледжу (м. Житомир, вул. Пушкінська, 28).


Зверніть увагу! У зв’язку з дією в Житомирській області “червоного” рівня епідемічної небезпеки, під час участі у заходах необхідно дотримуватися карантинних вимог!

Вчора

Сторінки:
Нагору