БЕР
Вівторок
19
06:05

​У Житомирі відбудеться забіг на підтримку жінок з раком молочної залози

На стадіоні «Спартак-Арена» 2 жовтня відбудеться благодійний марафон на підтримку жінок з раком молочної залози “Race for the Cure”. Про це сьогодні говорили у міській раді під час пресконференції.

«Кожен день у нас є пацієнтки з підозрою на рак. Найголовніше прохання до кожного щодня оглядати себе, прийти до лікаря та пройти мамографію. Щодня ми кудись біжимо, знаходимо час для всього, а потім стикаємось зі страшною хворобою. Тому дякую організаторам, які акцентують на цій темі, ми повинні про це говорити. Ще раз хочу підкреслити, що в місті є всі умови для того, що безболісно, безоплатно пройти обстеження і почувати себе спокійно», - каже заступниця міського голови Марія Місюрова.


Головна мета Race for the Cure в Україні – зібрати кошти для відкриття проєкту «Рівний консультант» в Національному інституті раку, завдяки якому українські онкопацієнтки зможуть отримувати інформаційну та емоційну підтримку від тих, хто вже живе з історією раку.


«Учасники мають змогу пробігти його не тільки за себе, своїх знайомих чи близьких, а за всіх жінок, які колись зіткнулися із цим захворюванням. Ми пропонуємо бігти 2 або 5 км не дотримуючись будь-яких часових рамок. Також можна пройти цю дистанцію пішки. Ми не змагаємось один з одним, ми змагаємось з проблемою», - розповідає житомирська триатлоністка Анна Абдулова.


У Житомирі цей забіг ініціювала Надія Жигалова на підтримку своєї подруги Марини Лобановської, яка пройшла лікування від раку молочної залози, але днями в неї підтвердився рецидив.


Долучитись до забігу можна безпосередньо 2 жовтня, о 10:00 год. стадіон «Спартак-Арена». Реєстрація тут: https://bit.ly/3968GyH


Довідково: Race for the Cure – міжнародний благодійний пробіг, присвячений проблемі раку молочної залози. Щороку в ньому беруть участь понад мільйон людей у всьому світі. Пробіг проходить від 26 вересня до 10 жовтня.

Вчора

Сторінки:
Нагору