БЕР
Вівторок
19
12:57

​Житомир прийматиме 7-му Всеукраїнську академію інтегрованого розвитку міст онлайн

26-27 листопада 2020 р. у Житомирі працюватиме Сьома Всеукраїнська академія інтегрованого розвитку міст, яка в цьому році відбудеться онлайн у зв’язку із діючими карантинними обмеженнями через стрімке поширення COVID-19.

Організаторами заходу є Житомирська міська рада та німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» за фінансування Урядів Німеччини і Швейцарії.


Мета цьогорічної Академії – дослідити тему «Міська мобільність при проєктуванні привабливих та комфортних міських центрів» на прикладі аналізу території центральної частини міста Житомир та запропонувати зміни, що позитивно вплинуть на всіх її користувачів – автомобілістів, пішоходів, велосипедистів та користувачів громадського транспорту. Головними спікерами заходу є містопланувальники, урбаністи, експерти у сфері міської мобільності з Німеччини, Швейцарії та України.


Приклади, які будуть досліджуватись у Житомирі, стануть гарною відправною точкою для пошуку спільних рішень в інших українських містах. Трансляції заходів Академії відбуватимуться на фейсбук-сторінці Житомирської міської ради.


Академія інтегрованого розвитку міст – це дводенна практична конференція, яка має на меті поширення кращих практик та інструментів інтегрованого міського розвитку серед українських міст, посилення обміну досвідом, співпраці та діалогу між містами України та Урядом, обговорення подальших перспектив міського розвитку з представниками державних органів влади та експертами.


Тема Академії - Міська мобільність при проєктуванні привабливих та комфортних міських центрів. Досліджуватимемо кейси із Житомира за фахової модерації українських і міжнародних експертів.

Головні спікери заходу: Буркхард Хорн (Берлін, Німеччина), Хан ван де Ветерінг (Цюріх, Швейцарія), Дмитро Беспалов (Київ, Україна)

Модератори робочих груп: Ірина Бондаренко (Київ), Антон Коломєйцев (Львів), Олена Чернишова (Харків), Іван Фурлет та Микола Костриця (Житомир)

Модератори заходу: Марія Байда (Житомир), Вадим Денисенко (Київ)

Куратор Академії: Урс Томанн (Цюрих, Швейцарія)

Робота в групах відбуватиметься онлайн в інноваційному форматі над практичними завданнями, що стосуються перепланування простору центральної частини Житомира.


До участі запрошуються представники селищних, районних, міських рад та адміністрацій, що працюють у сфері містопланування, архітектури, міської мобільності, паркування, урбаністики, а також представники громадянського суспільства, громадських організацій і фахових інституцій, які цікавляться цими питаннями.

Вчора

Сторінки:
Нагору