КВІ
Четвер
25
12:49

​Королівство Нідерландів висловило готовність і надалі підтримувати українських ветеранів

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Йеннесом де Молем.

Юлія Лапутіна висловила вдячність за підтримку, яку Королівство Нідерландів надає Україні та поінформувала Посла Йеннеса де Мола про розпочату роботу над створенням Інституту Ветеранського Омбудсмена та започаткування державного Ветеранського благодійного фонду.


«Україна вдячна Королівству Нідерландів за підтримку і зацікавлена у подальшому співробітництві у напрямку соціальної реінтеграції та перекваліфікації ветеранів АТО/ООС, психологічної та медичної реабілітації, а також обміну досвідом між ветеранами», – зазначила Міністр.


У свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів запевнив у подальшій підтримці українських військовослужбовців та ветеранів та забезпеченні для них швидкого доступу до медичної реабілітаційної допомоги. Для цього Нідерланди виділяють 300 тисяч євро до Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації.


Нагадаємо, на початку листопада 2020 року Королівство Нідерландів прийняло рішення щодо виділення 4 мільйонів євро на допомогу Україні для постраждалих від мін та гуманітарне розмінування на Донбасі.

Вчора

Сторінки:
Нагору