КВІ
Субота
20
10:29

​Кулеба розповів про зустрічі Президента України з лідерами Великої Британії, Туреччини, керівництвом ООН, ЄС і НАТО

Уході візиту до США для участі у високому сегменті Генеральної Асамблеї ООН, Президент України Володимир Зеленський проводить низку важливих зустрічей із лідерами ключових держав-партнерів України та керівництвом ООН, ЄС і НАТО. Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів під час спілкування з журналістами у Нью-Йорку.

“Президент України Володимир Зеленський вже провів низку змістовних зустрічей зі світовими лідерами, на яких комплексно обговорювалися фундаментальні для України питання, зокрема питання Криму та дотримання прав людини на українському півострові”, - зазначив Міністр закордонних справ України.


Дмитро Кулеба розповів про ґрунтовні переговори Президента України із Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, Президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, які відбулися у вівторок.


«У ході зустрічі з Генеральним секретарем ООН Президент порушив питання Криму та, зокрема відсутності представників ООН на установчому саміті Кримської платформи», — зазначив Дмитро Кулеба.


Він також розповів про заплановані зустрічі Глави Держави у середу, серед яких переговори з Прем‘єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.


«Між лідерами України та Великої Британії ще з минулого року встановилися дуже добрі відносини та близький особистий контакт. У середу вони говоритимуть про взаємодію Києва та Лондона у сфері безпеки, а також стан виконання домовленостей, які були досягнуті восени минулого року під час візиту Президента України до Лондона», — зауважив Міністр.


На переговорах йтиметься про реалізацію програми розвитку Військово-Морських Сил Збройних Сил України за підтримки Великої Британії та шляхи зміцнення безпеки у Чорноморському регіоні.


«Велика Британія після виходу з ЄС демонструє нову якість зовнішньої політики, яка повністю відповідає українським інтересам, тому нам є над чим спільно працювати», — підкреслив він.


Дмитро Кулеба розповів про підготовку до виступу Президента України на Генасамблеї ООН, який запланований у середу пізно ввечері за київським часом. Українська делегація нині уважно відстежує всі виступи, де згадується наша держава, та враховує сигнали, почуті під час двосторонніх зустрічей, для внесення останніх уточнень у текст президентського виступу.

Вчора

Сторінки:
Нагору