КВІ
Субота
20
17:25

​Мінветеранів та Посольство Франції в Україні ініціюють розвиток спортивних змагань з регбі серед ветеранів

Відтепер ветерани та ветеранки можуть долучитись до одного з найпопулярніших видів спорту регбі. В Україні стартував набір ветеранської команди з безконтактного регбі (регбі-5).

Така ініціатива виникла за результатами нещодавньої зустрічі Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної та Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, під патронатом якого в Україні багато років поспіль проходять турніри з регбі.


Заявки на участь приймаються до 10 березня 2021 року можна за телефонами:

- Міністерство у справах ветеранів України: (044) 256-75-31

- ГО “Жіночий ветеранський рух”: (067)576-72-07.


10 квітня 2021 року відбудеться турнір з безконтактного регбі, присвячений Всесвітньому дню регбі. У ньому візьмуть участь новостворені команди з числа ветеранів, жіноча команда «Авіатор», регбійні команди спортсменів з вадами опорно-рухового апарату, вадами слуху та мовлення.


У жовтні 2021 року кращі команди з числа ветеранів зможуть долучитися до участі у всеукраїнському турнірі «Кубок посла Франції в Україні з регбі».


Регбі це – популярний вид спорту, який стрімко розвивається в Україні. Це азартна і досить рухлива гра. Для тих, хто опановуватиме цю гру з азів, тренери проведуть ознайомчі тренування та майстер-класи для початківців.


Змагання організовані Фондом розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні за підтримки Мінветеранів, Федерації регбі України та Посольства Франції в Україні.


Варто відзначити, що для дітей ветеранів також створюватимуться дитячі команди з регбі (контактне та безконтактне регбі). Вони зможуть взяти участь у турнірах в рамках проекту розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні «На шляху до Кубка Світу 2023/двісті років регбі» та змаганнях із регбі-5 у Міжнародному дитячому центрі «Артек» (м. Київ, Пуща-Водиця).

Теги: Франція

Вчора

Сторінки:
Нагору