БЕР
Четвер
28
14:54

​Між Україною та Королівством Іспанія укладено Меморандум про взаєморозуміння в аграрній сфері

10 вересня, відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Мінекономіки та Міністерством сільського та рибного господарства і продовольства Королівства Іспанія в галузі сільського господарства та харчової промисловості.

З українського боку документ підписав заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка. Подія відбулася в рамках візиту української делегації на чолі з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.


«Іспанія як держава - член Європейського Союзу є важливим торговельно-економічним партнером України. Подальшому розвитку взаємовигідного партнерства, зокрема в аграрній сфері, сприятиме укладення Меморандуму про взаєморозуміння. Цей документ відкриває можливості для регулярного обміну досвідом та кращими практиками задля розвитку сільськогосподарської галузі обох країн, а також посилення взаємодії у сфері торгівлі агропродовольчою продукцією», - зазначив заступник Міністра Тарас Качка.


У рамках Меморандуму сторони активізують співпрацю у таких сферах як: санітарні та фітосанітарні заходи (СФЗ), насінництво, розвиток системи аграрного страхування, відновлення сільськогосподарських угідь, впровадження інформаційних технологій у землеробстві. Реалізація Меморандуму сприятиме розширенню двосторонньої торгівлі агропродовольчою продукцією та системній взаємодії у сфері сільського господарства та харчової промисловості.


Меморандум набирає чинності з дня його підписання на трирічний період з автоматичним продовженням на 3 роки.

Теги: Іспанія

Вчора

Сторінки:
Нагору