КВІ
Четвер
18
07:35

​Олег Уруський провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелем Ліоном

11 вересня 2020 року відбулась офіційна зустріч Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського та Надзвичайного і повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Джоеля Ліона. У ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку двостороннього співробітництва між країнами.

Віце-прем’єр-міністр проінформував посла про реформування оборонної промисловості країни, яка відбувається на даний час, розказав про плани щодо створення холдингів та корпоратизації підприємств. Акцентувавши, що головною метою змін є створення в Україні ринкового бізнес-середовища, яке б забезпечувало ефективну роботу національних виробників озброєння та залучення іноземних інвестицій до країни. Однак для цього потрібні зміни у вітчизняному законодавстві.


«Сьогодні ми активно співпрацюємо з відповідними органами виконавчої влади та парламентарями для того, щоб прийняти належні нормативно-правові документи, які б забезпечили досягнення поставленої мети» - зазначив Олег Уруський.


Віце-прем’єр-міністр вкотре наголосив, що створення Міністерства не спрямоване на втручання держави у господарську діяльність вітчизняних виробників озброєння та військової техніки.


Олег Уруський наголосив, що поки відбувається створення Міністерства, вже триває робота з парламентарями по напрацюванню законодавчої бази, «щоб реформування було успішним».


«Це складні завдання. Щиро бажаю Вам успіху у справі розвитку промисловості!» – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон.


Сторони обговорили напрями можливої співпраці України та Ізраїлю, зокрема й в умовах державно-приватного партнерства. Йшлося, зокрема, про пропозиції створення підприємств на території України.


Надзвичайний і повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон зазначив: «Реалізація оприлюднених Вами планів є не лише цікавим завданням, а й складним та тривалим процесом, який потребуватиме багато сил. А тому хочу побажати Вам успіху у визначених починаннях». Поряд з цим посол наголосив, що українсько-ізраїльські відносини у військово-технічні галузі мають тривалу історію. На сьогодні є низка цікавих взаємовигідних проектів, реалізація яких могла б бути корисною для обох країн.


«Держава Ізраїль готова розвивати співпрацю з Україною. Поряд з цим ми зацікавлені, щоб наше співробітництво перейшло з площини дискусій в сферу практичної реалізації», - підкреслив він.


Зі свого боку Олег Уруський подякував ізраїльському послу за можливість обговорення питань двостороннього співробітництва та запевнив, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України вживатиме належних кроків для досягнення максимального результату у сфері розвитку дружніх відносин між Україною та Державою Ізраїль.

Теги: Ізраїль

Вчора

Сторінки:
Нагору