КВІ
Субота
20
07:36

​Прем’єр-міністр України провів зустріч з очільником Уряду Словаччини

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер обговорили актуальні питання двосторонніх відносин. Зустріч відбулася 13 жовтня в межах робочого візиту в м. Мальме (Королівство Швеція).

Денис Шмигаль зазначив, що Україна високо цінує підтримку, яку надає Словаччина в питаннях захисту суверенітету і територіальної цілісності.


«Ми розраховуємо на підтримку Словаччини в питанні протидії оператору Північного потоку-2 в намаганнях обійти стандартні вимоги сертифікації Європейського Союзу», — зазначив Прем’єр-міністр України.


Сторони також обговорили питання щодо транспортування газу, розвитку електро- й гідроенергетики, відновлюваних джерел енергії тощо. Денис Шмигаль також підкреслив, що Україна з нетерпінням очікує проведення 5-го засідання Українсько-словацької змішаної комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва та інших міжурядових комісій до кінця року, оскільки це дасть нові стимули для зміцнення партнерства між країнами.


Прем’єр-міністр України також подякував Словаччині за надання гуманітарної допомоги для подолання наслідків пандемії COVID-19, зокрема 600 тис. євро на закупівлю вакцин та засоби захисту, а також 195 тисяч євро для дитячої лікарні «Охматдит».


Сторони домовилися провести наступну зустріч найближчим часом в Ужгороді.

Вчора

Сторінки:
Нагору