КВІ
Вівторок
16
08:41

​Як у Житомирі поліцейські навчались протидіяти терористичним загрозам

23 вересня на території одного з підприємств обласного центру пройшов практичний етап раптових антитерористичних навчань. До виконання службових завдань були залучені відповідні підрозділи поліції Житомирщини.

Поліцейські слідчо-оперативної групи Житомирського райуправління фіксували усі обставини подій у місцях умовного вибуху, влаштованого диверсантами, та захоплення заручників, а також затримання злочинців.


Патрульні спільно з нацгвардійцями та працівниками ЖРУП забезпечували охорону та фільтрацію периметра потенційно небезпечної території. Бійці роти поліції особливого призначення та ТОРу працювали уже у зоні оточення, забезпечуючи блокування можливого пересування або відходу порушників.


Також фахівці вибухотехнічної служби виявляли та знешкоджували закладені диверсантами вибухонебезпечні предмети.


Усі завдання відпрацьовувалися в умовах, максимально наближених до реальних. А їх координацію та контроль алгоритмів дій здійснювали поліцейські Ситуаційного центру ГУНП. Ефективна комунікація між групами правоохоронців забезпечувались технічними засобами відділу зв’язку главку.


Спецпризначеці Управління КОРД провели затримання диверсантів та звільнення заручника, проникнувши у приміщення, де вони знаходились. У результаті злагоджених дій під час операції ніхто з людей не постраждав, а в умовних порушників вилучили зброю та боєприпаси, якими вони не встигли скористатись.


Це лише частина завдань, які того дня виконували поліцейські підрозділи, залучені координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в області до раптових навчань.

Вчора

Сторінки:
Нагору