БЕР
Четвер
28
11:44

​Більше третини житомирян замовляють поховання за мінімальною ціною

Третина житомирян, які звертаються до похоронного бюро, замовляють поховання за мінімальною ціною

Більше третини житомирян, які з початку 2021 року зверталися до комунального похоронного бюро, замовляли поховання та ритуальні послуги за мінімальною ціною. У Житомирі мінімальна ціна на поховання офіційно складає 3 з половиною тисячі гривень.


Про це Суспільному розповіла працівниця Спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування Любов Гайдученко. За її словами, у Житомирі щодня оформляють поховання більше 10 людей. Спецкомбінат – єдине підприємство, яке надає місця для поховання людей на міських кладовищах.


Механічна копка ями у літній період обійдеться у 685 гривень, ручна копка – у 1260 гривень.


"В загальну суму також входить оформлення договору – це 25 гривень, катафалк – 1257 гривень 30 копійок, труна – 980 гривень, вінок – 140 гривень, – говорить Любов Гайдученко. – А ще хрест, покривало і накидка. І разом у нас виходить 3 тисячі 500 гривень. Це мінімальна ціна".


Зі слів працівниці спецкомбінату, більше третини житомирян, які звертаються для оформлення поховання, просять порахувати все саме за мінімальними цінами. Замовлення священника та поминального обіду не є обов'язковим, кожна людина вирішує це самостійно, каже Любов Гайдученко.

Вчора

Сторінки:
Нагору