БЕР
П'ятниця
29
09:04

​«Де наш стадіон?»: У Житомирі футбольні вболівальники прийшли під облраду

17 лютого футбольні вболівальники влаштували під стінами Житомирської обласної ради акцію "Де наш стадіон?", вимагаючи завершення реконструкції центрального стадіону "Полісся". В облдержадміністрації сказали, що стадіон мають здати в експлуатацію до середини березня 2021 року.

Кілька десятків вболівальників житомирського футбольного клубу "Полісся" прийшли під стіни обласної державної адміністрації з файєрами, барабаном і фанатською символікою клубу.


"Щоразу нам озвучують нові дати відкриття арени, – каже один із футбольних вболівальників Валентин Котик. – І щоразу озвучують збільшення бюджету. При цьому дій ніяких не відбувається і постійно щось відкладається. Це нас і непокоїть".


Вболівальники кажуть, що після наступної невиконаної обіцянки про відкритя стадіону готові розбити під будівлею облради намети. До протестувальників виходив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, який сказав, що вже є прописані чіткі терміни щодо введення стадіону в експлуатацію.


"Щойно завершилася нарада за участі проєктантів та департаменту інфраструктури, де були намічені чіткі терміни. Уточнений проєкт буде поданий на експертизу 25 лютого, експертиза є державною. Це дасть нам можливість прискорити у законний спосіб проходження експертизи. 5 березня ми додатково подаємо документи до державної архітектурної будівельної інспекції на введення стадіону в експлуатацію", – поінформував голова облдержадміністрації.


Кілька місяців тому Віталій Бунечко говорив, що для реконструкції стадіону потрібно додатково 50 мільйонів гривень. 17 лютого він сказав, що ФК "Полісся" зможе зіграти на своєму полі вже наприкінці березня 2021 року.


"Це вже не глобальний проєкт, – каже Віталій Бунечко. – Далі будемо долучати титульного спонсора і разом з обласними депутатами вести перемовини про те, які кошти виділити. Стадіон буде введений в експлуатацію до середини березня. Це дасть можливість грати "Поліссю" на своєму стадіоні. У нас перша гра наприкінці березня".


Нагадаємо, що реконструкція центрального стадіону у Житомирі триває понад 15 років. На це з обласного бюджету витрачено 167 мільйонів гривень, 15 з яких – у 2020 році.

Вчора

Сторінки:
Нагору