КВІ
Четвер
18
03:55

​Кожного дня у Житомирі від коронавірусу помирає від п'яти до восьми хворих. ВІДЕО

Станом на 7 жовтня у Житомирі зростає кількість госпіталізацій людей, які хворіють на коронавірус, а темпи вакцинації, порівняно з літом та вереснем, сповільнюються. Про це 7 жовтня під час брифінгу розповіла заступниця житомирського міського голови Марія Місюрова. За її словами, кожного дня у Житомирі від коронавірусу помирає від п'яти до восьми людей.

"У першій міській лікарні завантаженість зараз становить 78%, а в другій лікарні – 64%, – каже Марія Місюрова. – Кожного дня у нас близько 20 госпіталізацій. Пацієнти досить важкі, які відразу потребують кисневої підтримки і медикаментозного лікування. Вік хворих досить різний".


Із загальної кількості госпіталізованих пацієнтів 4% були вакцинованими. Крім того, за словами заступниці міського голови, серед померлих є двоє людей, які щеплювалися від COVID-19.


"Серед померлих є люди, які були вакциновані, але це була вакцинація однією дозою. Переважно – це вакцина CoronaVac. Але це люди з багатьма хронічними захворюваннями і їхній вік більший 80 років", – сказала Марія Місюрова.


На початку жовтня у Житомирі сповільнилися темпи вакцинації.


"Сьогодні в нас є падіння темпів вакцинації. Ми непогано почали вакцинуватися влітку і навіть у вересні, але сьогодні ми маємо 104 тисячі вакцинації в місті, це майже 50%, але за останніми даними ВООЗ при коронавірусі ми не набуваємо колективного імунітету, а кожен відповідає сам за себе", – розповіла Місюрова.

Вчора

Сторінки:
Нагору