БЕР
Четвер
28
14:59

​Мандруй Житомирщиною: Жіночий монастир Афонської ікони Божої Матері – перлина урочища Кип’яче

Житомирщина багата на дивовижні місця, які слід побачити на власні очі. Одне із них – жіночий монастир Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип’яче. Урочище “Кипяче” розташоване на правому березі річки Ірша, в чотирьох кілометрах від селища Чоповичі Малинського району Житомирської області.

Сьогодні монастир на честь Афонської ікони Божої Матері – повноцінна обитель, де проживає понад 60 насельниць. Монастир має близько 4 га землі та господарство.


На території діє строгий Афонський устав, монахині не відвідують свої колишні домівки, в монастирі принципово немає штучного світла, читається неусипний Псалтир.


У жіночому монастирі Афонської ікони Божої Матері знаходиться чудотворний образ кровоточивого Спаса. Це образ Спасителя, на лику якого незбагненним чином проступили краплі червоної рідини. Хімічна та медична експертизи довели, що це є людська кров. Зараз лик Христа повністю закривавлений.


Хочете дізнатися більше – дивіться у ВІДЕО та відправляйтеся у подорож! Нагадаємо, що Житомирщина долучилася до проєкту #МандруйУкраїною.

Вчора

Сторінки:
Нагору