КВІ
Вівторок
23
16:36

​На Житомирщині для обвинувачуваного в катуванні тварин подовжили термін тримання під вартою

14 червня Коростишівський районний суд продовжив термін перебування під вартою для Дениса Дерипаска, якого обвинувачують у жорстокому поводженні з тваринами. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Аліна Домбровська, яка перебувала на судовому засіданні. Суд задовільнив клопотання прокуратури та продовжив термін перебування під вартою для обвинувачуваного на термін 60 днів.

"Клопотання прокурора задовільнити, продовжити обвинуваченому Дерипаско Денису Олексійовичу строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб, тобто до 12 серпня 2021 року. Ухвала може бути оскаржена у Житомирському апеляційному суді через Коростишівський районний суд протягом п’яти днів з її оголошення", – оголосила суддя Коростишівського районного суду Марина Рибнікова.


Під час засідання суд продовжив заслуховувати свідків у справі. Першою свідчила голова Харитонівської сільської ради Зінаїда Зубленко, яка розповіла, що мати обвинуваченого два роки тому розповідала їй, що Денис Дерипаско вбиває тварин.


"Було знайдено шалаш, в якому були черепи собак, сокира та ножі. І вона (матір обвинувачуваного – ред.) прийшла до мене, щоб я їй допомогла. Вона казала, що це може бути викликано вживанням наркотиків. Я домовилась з наркологом, і ми з Наталією Віталіївною поїхали до цього лікаря, але далі розмов у них діло не пішло", – розповіла Зінаїда Зубленко.


Дмитро Степурко – другий свідок, якого заслухали під час засідання. Чоловік говорить, що товаришував з Денисом Дерипаском з дитинства, але. за словами свідка, декілька років тому обвинувачуваний з’їв його кота.


"У мене з дому пропав кіт, – каже Дмитро Степурко. – Коли я прийшов додому, то мати плакала і сказала, що він вибіг з дому. Я у Дениса через 20 хвилин запитав, де мій кіт, на що він відповів, що не знає. Але через кілька днів він сказав, що кіт перестрибнув до нього на територію, тому він його вбив і з’їв. Я запитав, чи він голодний, запропонував купити продукти, але Денис сказав, що не голодний, і що він хижак, така його природа".


Обвинувачуваний покази свідків називає неправдивими. Крім того, чоловік каже, що з’їв сусідського собаку, бо був голодний.


"Була собака на моїй території, я зварив з неї борщ, бо був голодний. І за це я був у психіатричній лікарні, на ІТТ, деякий час в СІЗО №8. Насправді все, що вони (свідки – ред.) кажуть на 80% – неправда. Все, що я можу сказати – зварив борщ, так, з’їв, але знущань ніяких не було. Просто вони побачили ці шкури і це їх злякало", – сказав Денис Дерипаско.


Наступне судове засідання у цій справі заплановане на 10 серпня.


Що відомо

16 лютого до Коростишівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що один з жителів Харитонівської об'єднаної територіальної громади відловлює сусідських собак та вбиває їх. Під час перевірки у домоволодінні чоловіка поліцейські виявили вбитого пса та рештки інших собак. За попередньою інформацією, чоловік споживав їхнє м'ясо.

Підозрюваному чоловікові призначили психіатричну експертизу.

На Житомирщині суд заслухав свідків у справі про катування тварин.

Вчора

Сторінки:
Нагору